12 april 2001, Zaltbommel

divisie Logistiek en Distributie overgedragen aan Pax Beheer

Nimox N.V. is een houdstermaatschappij van een aantal ondernemingen werkzaam op het gebied van verkopen en leasing van personenwagens en vrachtwagens, schadeherstel, import en verkoop van tweewielers.

Op 1 december 2000 is de divisie Logistiek en Distributie overgedragen aan Pax Beheer te Leeuwarden. Alhoewel de overdracht gold met terugwerkende kracht per 1 januari 2000, was Nimox verantwoordelijk voor de omzet en resultaten. Dientengevolge zijn de cijfers van deze divisie meegenomen tot het moment van overdracht.

Alle divisies hebben bijgedragen aan de winst. De omzet steeg ten opzichte van 1999 duidelijk met f 69 miljoen tot f 870 miljoen, derhalve een omzetstijging van 8,6%.

De Nimox Groep heeft in 2000 een winst na belasting gerealiseerd van f 29,6 miljoen, een toename van 62,7% inclusief een eenmalige bate als gevolg van de verkoop van de Logistieke en Distributiedivisie.

Het rendement op eigen vermogen steeg van 33,9% naar 42,8%. Deze sterke stijging werd grotendeels veroorzaakt door de verkoop van de divisie Logistiek en Distributie.

Aan de aandeelhouders zal worden voorgesteld om van het resultaat na belastingen f 11,9 miljoen ter beschikking te stellen aan aandeelhouders en het resterende deel, zijnde f 17,7 miljoen, respectievelijk toe te voegen aan de wettelijke en overige reserves.

Medio 2000 zijn de Ford dealer Van der Meulen Ansems c.s. en Mac Lease overgenomen, waarmede direct een goede marktpositie is verworven in de regio Midden Brabant.

Met ingang van 2001 zijn de activiteiten van Used Cars World (verkoop gebruikte auto's) ondergebracht in een afzonderlijke vennootschap.

Het aantal medewerk(st)ers van de Nimox bedrijven steeg in 2000 gering van 1.072 naar 1.110, hetgeen voornamelijk een gevolg was van uitbreiding van de bestaande activiteiten.

De directie van Nimox N.V. verwacht voor 2001, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, een resultaat dat vergelijkbaar is met het niveau van 2000, na eliminatie van de totale resultaten van de Logistieke en Distributiedivisie.