Vakvereniging Voor Machinisten en Conducteurs

Tilburg, 11 april, 2001

24-uursstaking 12 april gaat door

De leden van de VVMC zullen morgen, donderdag 12 april, voor 24 uur het werk neerleggen. Het is op woensdagmiddag opnieuw niet gelukt om samen met alle partijen tot een structurele oplossing voor het probleem te komen.

Het overleg met de directie verliep zeer stroef. Een handreiking door de gezamenlijke bonden en de OR werd door de directie resoluut van tafel gewezen. De directie kwam hierop met een tegenvoorstel wat niet veel meer bleek dan waar de OR volgens de Wet op de Ondernemingsraden al recht op had. Niets nieuws onder de zon.

Het voorstel van de gezamenlijke bonden en de OR was een structurele oplossing van het probleem. Dat werd dus niet gehonoreerd. De directie wekte de indruk dat nu 10 juni voor hen binnen was en dat er slechts nog marginaal gesprekken plaats konden vinden. De OR verliet hierop het overleg waarna de VVMC moest vaststellen dat de punten in het door ons gestelde ultimatum binnen dit overleg niet werd gehonoreerd. Er blijft voor de VVMC niets anders over dan invulling te geven aan het ultimatum, en dat is staken.

Kortom: we hebben twee keer een staking kunnen voorkomen, vier keer een handreiking aan deze directie gedaan en op het allerlaatste moment nog geprobeerd een oplossing te vinden voor de totale brede problematiek binnen de NS. Wij zijn zeer teleurgesteld over de laatste ontwikkelingen en geven nu invulling aan het laatste drukmiddel en dat betekent dat de VVMC gestalte geeft aan haar oproep voor een 24-uursstaking op donderdag 12 april vanaf 04.30 uur.

Wij houden u op de hoogte.