Amsterdam Airport Schiphol

Persberichten

Schiphol Travel Taxi: vervoer van voordeur tot vertrekhal

Amsterdam Airport Schiphol en N.S.T. (Nederlandse Samenwerkende Taxibedrijven) starten op donderdag 12 april een nieuwe vervoersservice van en naar Schiphol: Schiphol Travel Taxi.

Schiphol Travel Taxi is gecombineerd besteld vervoer. Met busjes, die plaats bieden aan maximaal acht personen en hun bagage, worden reizigers vanaf hun huisadres naar Schiphol gebracht. Schiphol Travel Taxi kan vanaf 12 april geboekt worden via 0900-SCHIPHOL (0900-72447465, 22 cent per minuut). De service kan vanaf 12 april ook tegelijkertijd met het boeken van de vlucht worden besteld bij een reisbureau, ook voor de terugrit. Over enige tijd is het bovendien mogelijk om Schiphol Travel Taxi via de Schiphol internetsite, www.schiphol.nl, te reserveren.

Comfortabel en zeker
Met Schiphol Travel Taxi zijn passagiers niet meer afhankelijk van wegbrengers en afhalers of van het openbaar vervoer. Vooral in de avond, nacht en vroege ochtend kan openbaar vervoer een probleem zijn. Schiphol Travel Taxi daarentegen is 24 uur per dag beschikbaar. Met deze nieuwe vervoersservice begint de reis of vakantie al op het huisadres en hoeven passagiers niet meer zelf met hun bagage te sjouwen.

Thuis opgehaald en gebracht
Schiphol Travel Taxi moet altijd vooraf gereserveerd worden. Indien de reiziger de rit minimaal 48 uur van tevoren boekt, is het vervoer naar Schiphol gegarandeerd. Wanneer men korter van tevoren reserveert, wordt gekeken of er nog plaats is op al geplande ritten. De ophaaltijd bij het huisadres wordt bepaald door het tijdstip waarop de passagier op Schiphol wil zijn. Deze ophaaltijd wordt de avond voor vertrek telefonisch doorgegeven. Schiphol Travel Taxi neemt in één rit passagiers mee uit dezelfde regio of die op de route naar Schiphol wonen en op ongeveer hetzelfde tijdstip op Schiphol willen zijn. Schiphol Travel Taxi garandeert dat de reistijd maximaal anderhalf keer zo lang zal zijn als de tijd dat het de passagier zou kosten wanneer deze zelf met de auto naar Schiphol zou zijn gegaan.

Terugrit
Bij terugkomst op Schiphol meldt men zich bij de Schiphol Travel Taxi balie in Schiphol Plaza. Binnen maximaal één uur, ook wanneer de vlucht vertraagd is, wordt de passagier met Schiphol Travel Taxi naar het huisadres vervoerd.

Vaste tarieven
De tarieven zijn gebaseerd op de afstand en de reistijd tussen het ophaaladres en Schiphol, en zijn per postcodezone aangegeven. Zo kost een retour vanaf en naar Arnhem, Breda en Zwolle bijvoorbeeld 150 gulden per persoon. Een retour Amersfoort bedraagt 120 gulden per persoon.

Goed voor bereikbaarheid
Amsterdam Airport Schiphol wil met Schiphol Travel Taxi het gebruik van collectief vervoer stimuleren. Nu reeds reist ongeveer 45% van de passagiers per openbaar of collectief vervoer van en naar de luchthaven.

Samen met N.S.T. wil Amsterdam Airport Schiphol gegarandeerd vervoer, 24 uur per dag, bieden aan reizigers, voor wie het minder makkelijk is van bus of trein gebruik te maken en voor wie kiest voor comfort en zekerheid. Met de samenwerking van N.S.T. en Amsterdam Airport Schiphol krijgt het gecombineerd besteld vervoer grotere bekendheid en wordt het eenvoudiger deze service te reserveren. In de komende periode worden veertig blauwe Mercedes-busjes voorzien van het Schiphol Travel Taxi logo.

Reizigers uit bijna alle regio's van het land kunnen Schiphol Travel Taxi gebruiken voor hun vervoer van en naar Schiphol, 24 uur per dag, zeven dagen per week. Alleen inwoners van de Wadden Eilanden en Zeeuws Vlaanderen kunnen geen gebruik maken van Schiphol Travel Taxi. Door het ontbreken van een vaste oeververbinding kunnen ritten niet optimaal worden gepland.

Veel ervaring
N.S.T., Nederlandse Samenwerkende Taxibedrijven, bestaat uit zes grotere taxi-bedrijven, die alle collectief personenvervoer bieden. Dit zijn Connexxion Haarlem, Luchthavenservice Noord-Oost-Nederland, Kobra Coöperatieve Vereniging uit Noord Brabant, Veta Personenvervoer uit Eindhoven, Airtax uit Enschede/Groenlo en Connexxion Schiedam/Goes. N.S.T. verzorgt reeds vanaf 1986 gecombineerd besteld vervoer van en naar Schiphol. In 2000 vervoerden de zes taxi-ondernemingen gezamenlijk zo'n 200.000 personen van en naar Schiphol.