CB PUBLISHING

Studenten Ingrediënten: standaardwerk voor de studenten keuken

3 april 2001

Studenten Ingrediënten: het standaardwerk voor de studenten keuken

Studenten, lifestyle, eten en drinken, dat zijn de thema's die behandeld worden in
' Studenten Ingrediënten'. Dit boekje is een bundeling van snelle, lekkere recepten, interessante
items en handige tips van bekende Nederlanders. De student leert alles wat hij moet weten over het bereiden en serveren van een maaltijd, met als doel de student te motiveren wat meer tijd in de keuken door te brengen en bewuster om te gaan met eten. Het 'kookboek' met een oplage van 100.000 is uitgegeven door CB Publishing en ligt midden april gratis in hbo en WO instellingen in de 25 grootste studentensteden van Nederland. Op donderdag 12 april houdt CB Publishing een perspresentatie in strandpaviljoen nr. 15, Bonbini te Zandvoort. Tijdens deze presentatie wordt er een schoonmaakpakket uitgereikt aan de winnaar van de wedstrijd 'meest ranzige studentenkeuken'. Tevens zal een medewerker van Van Hecke B.V. het woord krijgen over voeding van studenten. Van Hecke B.V. heeft een wereldwijd onderzoek gedaan naar het voedingsgedrag van jongeren.

De makers
CB Publishing is een organisatie bestaande uit 8 Small Business studenten aan de Hogeschool Haarlem. Het initiatief tot het starten van deze onderneming en het uitgeven van Studenten Ingrediënten komt voort uit een collectief afstudeerproject van deze opleiding. Er is gekozen voor dit boekje na een indicatief marktonderzoek onder bedrijven in de food-sector. Daaruit kwam naar voren dat deze bedrijven steeds meer richting de student gaan denken. Het probleem is alleen dat ze tot nu toe geen effectieve manier hadden om de studenten te bereiken. Hiervoor is nu de perfecte marketing tool gecreëerd: een boek waarin de producenten hun producten in een recept hebben verwerkt en aan studenten presenteren.

Prominenten
Aan het boekje hebben diverse bekende Nederlanders en prominenten op het gebied van koken meegewerkt. Dit zijn mensen als; Wendy van Dijk, Gijs Staverman, Hubrecht Duijker, Joop Braakhekke en Stefan Leus, de chef de cuisine van het Carlton Ambassador Hotel in Den Haag.