CB PUBLISHING
Studenten Ingrediënten: standaardwerk voor de studenten keuken
3 april 2001
Studenten Ingrediënten: het standaardwerk voor de studenten keuken
Studenten, lifestyle, eten en drinken, dat zijn de thema's die
behandeld worden in
' Studenten Ingrediënten'. Dit boekje is een bundeling van snelle,
lekkere recepten, interessante
items en handige tips van bekende Nederlanders. De student leert alles
wat hij moet weten over het bereiden en serveren van een maaltijd, met
als doel de student te motiveren wat meer tijd in de keuken door te
brengen en bewuster om te gaan met eten. Het 'kookboek' met een
oplage van 100.000 is uitgegeven door CB Publishing en ligt midden
april gratis in hbo en WO instellingen in de 25 grootste
studentensteden van Nederland. Op donderdag 12 april houdt CB
Publishing een perspresentatie in strandpaviljoen nr. 15, Bonbini te
Zandvoort. Tijdens deze presentatie wordt er een schoonmaakpakket
uitgereikt aan de winnaar van de wedstrijd 'meest ranzige
studentenkeuken'. Tevens zal een medewerker van Van Hecke B.V. het
woord krijgen over voeding van studenten. Van Hecke B.V. heeft een
wereldwijd onderzoek gedaan naar het voedingsgedrag van jongeren.
De makers
CB Publishing is een organisatie bestaande uit 8 Small Business
studenten aan de Hogeschool Haarlem. Het initiatief tot het starten
van deze onderneming en het uitgeven van Studenten Ingrediënten komt
voort uit een collectief afstudeerproject van deze opleiding. Er is
gekozen voor dit boekje na een indicatief marktonderzoek onder
bedrijven in de food-sector. Daaruit kwam naar voren dat deze
bedrijven steeds meer richting de student gaan denken. Het probleem is
alleen dat ze tot nu toe geen effectieve manier hadden om de studenten
te bereiken. Hiervoor is nu de perfecte marketing tool gecreëerd: een
boek waarin de producenten hun producten in een recept hebben verwerkt
en aan studenten presenteren.
Prominenten
Aan het boekje hebben diverse bekende Nederlanders en prominenten op
het gebied van koken meegewerkt. Dit zijn mensen als; Wendy van Dijk,
Gijs Staverman, Hubrecht Duijker, Joop Braakhekke en Stefan Leus, de
chef de cuisine van het Carlton Ambassador Hotel in Den Haag.