Agenda Tweede Kamer

Dit schema wordt regelmatig ververst.
Bekijk voor de laatste versie het originele schema.


donderdag 12 april 2001

KAMERVERGADERING (via draadomroep)

De vergadering van de Tweede Kamer begint om 10.15 uur.
De Kamer debatteert over de provinciale herindeling van de gemeente Vianen. Door de herindeling komt de gemeente Vianen in de provincie Utrecht te liggen. De gemeente Vianen ligt nu in de provincie Zuid-Holland.

Hierna debatteert de Kamer naar aanleiding van het algemeen het tussen de vaste Commissies voor Volkshuisvesting Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en Buitenlandse Zaken en minister Pronk (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) en staatssecretaris Benschop (Buitenlandse Zaken) over de nucleaire veiligheid in Midden- en Oost Europa en de milieusituatie in de kandidaat lidstaten voor de Europese Unie (dit overleg had plaats op 10 april jongstleden).

Vervolgens debatteert de Kamer over verklaringen van getuigen die in ruil voor een toezegging van het openbaar ministerie zijn afgelegd. De verdachte krijgt in ruil voor de getuigenverklaring een lagere straf dan gebruikelijk is (wijziging wetboek van strafrecht en wetboek van strafvordering, alleen het antwoord van de regering in tweede termijn).

Hierna debatteert de Kamer over een wijziging van de luchtvaartwet inzake de veiligheid op luchtvaartterreinen. Het voorstel heeft tot doel om de verantwoordelijkheid voor veiligheidscontrole van passagiers en vracht te leggen bij respectievelijk de exploitant van het luchtvaartterrein en de luchtvaartmaatschappij (voortzetting, te beginnen met het antwoord van de regering in eerste termijn).

Ten slotte debatteert de Kamer over de brief van staatssecretaris Vliegenthart (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) inzake de problematiek rond de wachtlijsten en wachttijden in de jeugdzorg. Hierdoor kan momenteel geen adequate hulp worden geboden bij meldingen van kindermishandeling.

· Onmiddellijk na de middagpauze stelt de Kamer haar agenda voor de komende periode vast.

OPENBARE COMMISSIEVERGADERINGEN

Europese Zaken: 12.00 tot ca. 12.10 uur Kappeyne van de Coppellozaal

Agenda: verkiezing van de voorzitter.
Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 15.00 tot ca. 17.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: algemeen overleg met minister Brinkhorst (Landbouw, Natuurbeheer en Visserij) over de problematiek rond mond- en klauwzeer.

HOORZITTING

Verkeer en Waterstaat: 10.00 tot ca. 12.30 uur Troelstrazaal
Agenda: het horen van betrokken organisaties over onder meer het Waterbeleid 21e eeuw en de Derde Kustnota. Achtereenvolgens komen aan de orde:
10.00 - 10.40 uur: overheid/bestuur;
10.40 11.20 uur: bedrijfsleven;
11.20 12.00 uur: belangenorganisaties; 12.00 12.20 uur: deskundigen.

KAMERLEDEN ONTVANGEN

Leden van de vaste Commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij ontvangen vanaf 11.00 uur de heren Timmermans van het bedrijf Timmermans Agri Service inzake gewasbeschermingsmiddelen (Groen van Prinstererzaal).

BESLOTEN COMMISSIEVERGADERINGEN

Defensie: 10.15 uur Wttewaall van Stoetwegenzaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties: 11.30 uur Klompézaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Europese Zaken: 12.10 uur Kappeyne van de Coppellozaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Buitenlandse Zaken: 13.00 uur Klompézaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures.
Verkeer en Waterstaat: 13.30 tot ca. 14.30 uur Suze Groenewegzaal

Agenda: gesprek met de heer prof. Roel Pieper over het rapport MobiMiles Bewust op de weg.

KAMERLEDEN ONTVANGEN

Leden van de vaste Commissie voor Buitenlandse Zaken ontvangen vanaf 11.00 uur een delegatie van internationale onafhankelijke organisaties (International Dialogues Foundation). Deze godsdienstige organisaties uit Indonesië trachten een oplossing te vinden voor het conflict op de Molukken (Kappeyne van de Coppellozaal).

Leden van de vaste Commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij ontvangen vanaf 12.00 uur de heer Koolhof uit Texel inzake waterschade (Wttewaall van Stoetwegenzaal).

VOORZITTER

De Voorzitter van de Tweede Kamer, Jeltje Van Nieuwenhoven opent om 16.00 uur de tentoonstelling Fotomonument, in Zaanstad. Het betreft een fototentoonstelling van amateur-fotografen van allerlei leeftijden en afkomstig uit verschillende culturen. De tentoonstelling geeft een beeld van het dagelijks leven van deze fotografen in het jaar 2000.