Gemeente Breda

11-04-2001

Basisschool De Keysersmolen op bezoek in Digitheek Heuvel Op donderdag 12 april brengen twaalf kinderen van basisschool De Keysersmolen uit de wijk Heuvel in het kader van het project Verlengde Schooldag voor de derde en laatste keer een bezoek aan de Digitheek. Zij hebben de afgelopen twee keer op donderdagmiddag kennis gemaakt met Windows en Word. Aanstaande donderdag leren ze van half vier tot half vijf s middags hoe ze informatie kunnen opzoeken via Internet. Aansluitend zijn ook hun ouders uitgenodigd voor een kennismakingsbezoek in de Digitheek.

De Digitheek in Heuvel is sinds de derde week van januari open en de toeloop is sindsdien boven verwachting. Zo hebben zich in het eerste kwartaal al zon 350 personen als gebruiker in laten schrijven. Bijna de helft van de inschrijvers wil graag een computercursus volgen. Op dit moment worden in de Digitheek al cursussen basisvaardigheden en workshops internet gegeven; in de komende maanden worden ook vervolgcursussen ontwikkeld. Tot die tijd kunnen de cursisten die de cursus basisvaardigheden al hebben gevolgd tijdens de open inloop via zelfstudie verder leren. Daarvoor is door de Digitheek speciale cursussoftware aangeschaft.

Naast de eigen cursussen en de open inloop maken ook specifieke groepen gebruik van de Digitheek. Zo is Gilde de Baronie op maandagmorgen gestart met een 'PC-oefenplaats' voor de ouderen uit de wijk Heuvel. De Taalschool start na Pasen met eigen cursussen voor de groepen die bij hen op les zitten. Verlengde Schooldag organiseert activiteiten voor de basisschoolleerlingen. Kinderen die hun huiswerk moeten maken en daarbij een computer nodig hebben kunnen in de Digitheek tijdens de open inloop terecht.

De Digitheek maakt deel uit van het gemeentelijke project Breda digitale stad, dat is bedoeld om Bredanaars te laten kennismaken met computers en Internet. Voor de oprichting werkte de gemeente nauw samen met de Hogeschool Brabant en met bewoners- en maatschappelijke organisaties uit Heuvel. De Digitheek is open op maandag en dinsdag van 14.00 tot 17.00 uur, op woensdag van 15.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 14.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. De Digitheek is telefonisch bereikbaar via nummer (076) 514 35 26.

Breda, 11 april 2001