Achtste internationale beurs voor poststukken op 13 en 14 april 2001

GOUDA - Op vrijdag 13 en zaterdag 14 april wordt de achtste internationale vakbeurs voor poststukken en postgeschiedenis gehouden. Op uitnodiging van stichting de Brievenbeurs zijn ruim 35 gerenommeerde standhouders uit binnen- en buitenland aanwezig met een grote verscheidenheid aan poststukken, stempels, postgeschiedenis, postwaardestukken en literatuur.

Daarnaast zullen een aantal gespecialiseerde filatelistenverenigingen aanwezig zijn.

De kwalitatief hoogstaande beurs voor beroepsfilatelisten en gespecialiseerde liefhebbers vindt - evenals voorgaande jaren - plaats in sporthal "De Mammoet" te Gouda en is voor iedereen gratis toegankelijk.

de Brievenbeurs

De inmiddels alom gewaardeerde beurs is een initiatief van de in 1993 opgerichte landelijke stichting de Brievenbeurs. De stichting stelt zich ten doel de kennis van de posthistorie te bevorderen en de filatelie verder te promoten. Eén van de activiteiten is het organiseren van beurzen. Door gebrek aan een goede beurs voor poststukken is een aantal jaren geleden de Brievenbeurs in het leven geroepen; in zijn genre een unieke beurs die zich richt op de gespecialiseerde verzamelaar uit binnen- en buitenland. Stichting de Brievenbeurs is ook op internet aanwezig: www.filatelie.org

Goudse Huiskamer

De beurs blijkt ieder jaar een belangrijke "huiskamerfunctie" te hebben. Sporthal De Mammoet leent zich goed voor een ruime en overzichtelijke indeling. Hierdoor kunnen bezoekers en standhouders in alle rust en op hun gemak rondkijken op zoek naar nieuwe aanwinsten of dat ene ontbrekende poststuk. Daarnaast grijpen zowel beginnende verzamelaars, specialisten als beroepsfilatelisten de gelegenheid aan kennis en nieuwe ideeën op te doen of om weer eens het kringetje oude bekenden in de gezellige bar/cafetaria te ontmoeten.

Exposities

Zowel het Belasting & Douane Museum uit Rotterdam, als het Museum voor Communicatie uit Den Haag zullen een expositie verzorgen. Dit laatste museum zal een deel van de collectie Doesburg laten zien, een collectie brieven uit de periode 1780- 1812. Het Belasting & Douane Museum zal een deel van de collectie fiscale filatelie tentoonstellen.

Bereikbaarheid

De zesde internationale Brievenbeurs wordt -als gebruikelijk- gehouden op vrijdag en zaterdag voor pasen:

vrijdag 13 april (11.00 tot 18.00 uur)

zaterdag 14 april (10.00 tot 17.00 uur).


Plaats van handeling is sporthal De Mammoet op de hoek van de Burg. van Reenensingel/Groen van Prinsterensingel te Gouda. De Mammoet is gemakkelijk bereikbaar per auto (gratis parkeren!), bus (bus 73 4x per uur van en naar station Gouda ) en (trein)taxi. De Mammoet is uitstekend toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Einde persbericht