Uitnodiging persconferentie Manifest voor het houden van vee

Geachte redactie,

Op initiatief van Stichting Natuur en Milieu heeft een aantal maatschappelijke organisaties en personen de handen ineengeslagen voor een nieuwe start van de veehouderij. Dit is het moment. Het mond- en klauwzeer heeft Nederland nogmaals met de neus op de feiten gedrukt: onze veeteelt is de beschaving voorbij.

Het resultaat is het 'Manifest voor het houden van vee'. Daarin staat kort en goed op welke leest de veehouderij moet worden geschoeid, met winst voor milieu, dierenwelzijn, landschap en natuur, en met perspectief voor boeren.

De ondertekenaars van het Manifest zijn: De Dierenbescherming, Consumentenbond, Rathenau Instituut,Vereniging Milieudefensie, de 12 provinciale Milieufederaties, Waterpakt, Varkens in Nood, Stichting Wakker Dier, Platform Biologica, Koos van Zomeren, prof.dr.ir.Jan Douwe van der Ploeg, en Stichting Natuur en Milieu.

Het 'Manifest voor het houden van vee' wordt gepresenteerd op een persconferentie op vrijdag 13 april om 10.30 uur, in café- restaurant De Haagsche Kluisch (Tuinhuis),

Plein 20 te Den Haag.

Wij nodigen u van harte voor deze persconferentie uit.

Sprekers op de persconferentie zijn:

Koos van Zomeren - schrijver

Ad van den Biggelaar - algemeen directeur Stichting Natuur en Milieu

dr. Jose van Eijndhoven - directeur Rathenau Instituut

prof.dr.ir. Jan Douwe van der Ploeg - hoogleraar Wageningen Universiteit

drs. Felix Cohen - directeur Consumentenbond

Wij hopen u vrijdag te mogen begroeten.

Met vriendelijke groeten,

Stichting Natuur en MIlieu,

Marijke M.A. Brunt