Rotterdam 29 maart 2001

Landrover Club Holland brengt hulpgoederen naar Bosnia-Herzegovina

Bosnië konvooi binnenkort op weg

Op goede vrijdag 13 april vertrekt van uit Nederland het eerste Land Rover konvooi met hulpgoederen voor kinderen in Bosnië Herzegovina. Een twintigtal terreinwagens zal kleding, voeding, schoolmeubilair en speelgoed gaan afleveren bij een kindertehuis, een jeugdopvangkamp en een ziekenhuis in de omgeving van Tuzla.
Het initiatief voor de actie is genomen door in Nederland wonende Bosniërs die na een oproep aan de leden van de Land Rover Club Holland overspoeld werden met reacties, veelal voor het gratis vervoer van de ingezamelde goederen maar ook met fietsen, kindervoeding en zelfs een aantal couveuses. Op dit moment is al een hoeveelheid van meer dan tienduizend kilo bijeengebracht. De deelnemers zullen na een reis van enkele dagen de goederen verdelen op een drietal locaties.

De voorbereiding is grondig en er wordt niets aan het toeval overgelaten. Inmiddels is een kleine groep vooruit gereisd om het konvooi aan te kondigen bij de diverse grensovergangen en mogelijke problemen vooraf op te lossen. Voorafgaand aan de reis wordt uitgebreid geoefend in onder meer het rijden van konvooien en het optreden in moeilijke situaties, zoals wegblokkades. Ter ondersteuning gaat een volledig toegerust team van de ANWB Wegenwacht mee.