NED. CENTRUM VOOR VOLKSCULTUUR

Geheim dagelijks leven onthuld: FotoMonument opent haar deuren

Het geheim van het dagelijks leven onthuld:FotoMonument 2000 opent haar deuren!

Beleef het dagelijks leven van Nederland in duizenden foto's! Vanaf 13 april kan iedereen een kijkje nemen in het leven van hun buren. Dan begint namelijk de tentoonstelling 'Kijk ons'. 'Kijk ons' laat alle foto's zien die Nederlanders gemaakt hebben na de oproep van Stichting FotoMonument 2000 om hun dagelijkse bezigheden op camera vast te leggen voor de toekomst. Elke foto vertelt een bijzonder verhaal en alle foto's samen vormen de spiegel van onze samenleving. Het is een tentoonstelling door, voor en over gewone mensen.

Wat doen we in onze vrije tijd? Hoe ziet onze werkplek eruit? Op welke plaatsen ontmoeten we elkaar? Welke rol spelen familie en vrienden in ons leven? Wie belt er allemaal met een mobiele telefoon? Hoe brengen we in Nederland de feestdagen door? Welke eetgewoonten hebben we, waar doen we onze boodschappen en wat doen we met het afval dat we daarmee in huis halen? Dit zijn zomaar een aantal thema's die in de tentoonstelling voorbij komen. 'Kijk ons' geeft op die manier een fascinerend beeld van de hedendaagse cultuur in Nederland.

Van de meest sprekende, boeiende en verrassende foto's komt op 13 april ook een boek uit: 'Kijk ons! Een kijkje in het dagelijks leven van Nederlanders anno 2000.' Dit boek met ruim 900 fullcolour foto's zal bij iedereen, nu en in de toekomst, een gevoel van herkenning, ontroering of verbazing oproepen! De tentoonstelling is van 13 april tot en met 3 juni 2001 te zien in het Zaans Museum. De opening zal verricht worden door Tweede-Kamervoorzitter Jeltje van Nieuwenhoven. Het Zaans Museum is geopend op dinsdag tot met zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur en op zon- en feestdagen van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op maandag is het Zaans Museum gesloten. Het FotoMonumentboek is voor f 39,50 te verkrijgen bij het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en in de boekhandel. Bij het Zaans Museum is het boek voor f 34,50 te verkrijgen op vertoon van een toegangskaartje van de tentoonstelling.

Voor meer informatie, een persmap of een recensie-exemplaar van het boek kunt u contact opnemen met Shirley Parrée van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur. U kunt ons bereiken op telefoonnummer (030) 276 02 44, fax (030) 273 61 11 of e-mail:
nederlandscentrum.volkscultuur@wxs.nl

FotoMonument 2000 is een initiatief van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur, de Stichting Beeldende Amateurkunst, Responsable Communicatie en de gemeente Zaanstad.

26 mrt 01 11:49