Persbericht

Vrumona haalt 1 liter flessen Royal Club Fruits de Pays jus d'orange tijdelijk uit de markt

Frisdrankenfabrikant Vrumona B.V. heeft besloten jus d'orange van het merk Fruits de Pays in glazen statiegeldflessen van 1 liter uit de markt te nemen. Bij de productie van deze jus d'orange is een fout opgetreden. Het van nature aanwezige gist in sinaasappelsap gaat daardoor in de fles verder vergisten waardoor de druk in de fles geleidelijk kan oplopen. In een aantal gevallen kan daardoor de dop loslaten of kan de fles uit elkaar barsten. Het probleem komt voor in een beperkte partij die 28 februari 2001 is geproduceerd, maar uit voorzorg haalt Vrumona alle Royal Club Fruits de Pays jus d'orange in 1 liter statiegeldflessen uit de markt.

Persoonlijk advies
Vrumona adviseert haar klanten de fles niet aan te raken vanwege het gevaar tot barsten. Iedereen die een dergelijke fles in huis heeft wordt geadviseerd het gratis telefoonnummer 0800 ? 0996696 te bellen voor verdere instructies. Afhankelijk van de situatie wordt dan een op maat gesneden advies gegeven hoe te handelen. Iedereen die het bovengenoemde nummer belt en deze flessen in bezit blijkt te hebben krijgt persoonlijk bezoek van een Vrumona vertegenwoordiger om de flessen te verwijderen en te vergoeden.

Door de navergisting in de fles ontstaat een duidelijke smaak- en geurafwijking en daardoor voldoet het product niet meer aan de hoge kwaliteitseisen. Consumptie levert echter geen enkel gevaar op voor de gezondheid.

Deze 1 liter verpakking is voornamelijk in gebruik in de horeca en wordt in slechts in een enkel geval via de slijter of de supermarkt verkocht.

Het probleem heeft uitsluitend betrekking op Royal Club Fruits de Pays jus d'orange in

1 liter glazen statiegeldflessen. Alle andere producten en verpakkingen van Royal Club Fruits de Pays zijn volstrekt veilig en kunnen gewoon worden geconsumeerd.

Bunnik, 13 april 2001

* * * * *

Noot voor de redactie,