EMPOWER INTERACTIVE

General Magic geeft magicTalk Voice Gateway af aan Empower

General Magic geeft magicTalk Voice Gateway in licentie af aan Empower Interactive Group, ter versterking van mobile telecommunicatie in Europa

:: Geavanceerde stem/draadloze data- en berichtenplatform voor bedrijven overal ter wereld

Sunnyvale, Californië - General Magic, Inc. (Nasdaq: GMGC), een pionier op het gebied van voor stem-applicatiesoftware en diensten, maakte vandaag bekend dat Empower Interactive, een software ontwikkelingsbedrijf dat zich richt op oplossingen voor het draadloze internet, gebruik zal maken van magicTalk Gateway om haar huidige SMS (short messaging service) dienst uit breiden met een stemcomponent. Empower Interactive behoort tot de eerste Europese bedrijven die magicTalk Voice Gateway in licentie heeft, de op VoiceXML gebaseerde software van General Magic voor de server voor een snelle en eenvoudige ontwikkeling en inzet van stemapplicatie.

'We zijn verheugd onze partners en cliënten de meest geavanceerde stem/draadloze data en berichtenplatform aan te bieden die beschikbaar is, in samenwerking met General Magic,' zei Michael Ohr, directeur van Empower Interactive. 'Door onze Empower SMS Gateway Server te integreren met General Magics gekwalificeerde magicTalk Voice Gateway, kunnen we nu twee zeer algemeen verbreide diensten voor telecommunicatie, namelijk stem- en tekstberichten, combineren tot een enkel platform voor toepassingen. Deze alliantie sluit precies aan op de strategie van Empower om samen te werken met de beste producten die onze positie als de industriestandaard voor draadloze berichten kunnen versterken.' Steve Sahara, directeur financiën van Empower, voegde eraan toe: 'Nu kunnen onze cliënten ook commando&8217;s inspreken, een alternatieve manier om van onze SMS-diensten gebruik te maken.'

De Empower SMS aanbieding is compatibel met een ruim scala bedrijfstoepassingen, waaronder de gebruikelijke e-mail cliënten, applicatieservers, CRM-software, ERP-software en werkstroomsystemen. Door een stemkanaal toe te voegen, biedt Empower bedrijven overal ter wereld te gelegenheid hun bestaande infrastructuur te optimaliseren, meer winst te maken, klanten beter van dienst te zijn, de arbeidsproductiviteit te verhogen, processen efficiënter te laten verlopen en hun bestaande toepassingsfunctionaliteit uit te breiden.

'Het samenkomen van draadloze en internettechnologieën drijft de mondiale vraag op naar toegang tot steeds veranderende en betere informatie en diensten. We zijn verheugd dat Empower onze Voice Gateway heeft uitgekozen om daarmee hun SMS platform uit te breiden met een stemfunctie om aan deze vraag te voldoen,' zei Kathie Layton, directeur en bestuursvoorzitter van General Magic. 'Deze relatie ondersteunt ook ons doel om de mondiale ontwikkeling en inzet van de allerbeste stemapplicaties voor zakelijk gebruik snel te doen toenemen.'

Over General Magic

General Magic biedt software en ondersteunende stemdialoogontwerp en hosting services waarmee ondernemingen snel en efficiënt op ieder moment en vanaf iedere plek toegang kunnen bieden tot informatie en diensten.

Met General Magics op VoiceXML gebaseerde oplossingen kunnen bedrijven eenvoudig stemtoegang integreren in bedrijfstoepassingen met gebruikmaking van een ruime selectie spraakherkenningtechnologieën en telefooninterfaces. Door deze oplossingen kunnen bedrijven hun relaties met klanten verbeteren, hoogwaardige diensten bieden en onbeperkte toegang tot content. Het hoofdkantoor van General Magic staat in Sunnyvale, Californië. Bezoek voor meer informatie de website van de onderneming: http://www.generalmagic.com.

Over Empower Interactive

Empower Interactive ontwikkelt de industriestandaarden in carrier grade berichtensoftware voor het draadloze internet. Met onze software kunnen onze partners en cliënten meer winst boeken, tijd besparen en kosten omlaag brengen. Onze producten vormen de brug tussen bedrijfssystemen en mobiele netwerken. Organisaties als HP, Logica, Sonera, Siemens, Thus en BT Cellnet gebruiken de Empower Interactive software om innovatieve berichtendiensten voor het bedrijfsleven te leveren, die zowel betrouwbaar als rendabel zijn. Onze producten zijn compatibel met ruim 95% van de draadloze berichtennetwerken in de wereld. Het hoofdkantoor van Empower Interactive staat in Londen, Groot-Brittannië. Bezoek voor meer informatie de website van Empower Interactive op: http://www.eigroup.com.

General Magic tekent aan dat de op de toekomst gerichte uitspraken in dit persbericht niet los staan van bekende en onbekende risico&8217;s, onzekerheden en andere factoren die tendensen in de bedrijfstak kunnen veroorzaken, of van werkelijke resultaten, prestatie of successen die wezenlijk kunnen verschillen van mogelijke toekomstige tendensen, resultaten, prestatie en successen, die tot uitdrukking worden gebracht of geïmpliceerd in deze uitspraken. Dit zijn o.a. risico&8217;s en onzekerheden betreffende de toereikendheid van de financiële middelen van de Onderneming om haar bedrijfsplan uit te voeren; acceptatie door de markt van de technologieën en diensten van de Onderneming; het vermogen van de Onderneming om het juiste technische, marketing en management personeel aan te trekken, te behouden en te motiveren; het vermogen van de Onderneming om relaties aan te gaan en te onderhouden met bedrijven met een hoog klanten-interactievolume, en om allianties op te zetten met ondernemingen die technologieoplossingen aanbieden voor dergelijke bedrijven; de uitdagingen die inherent zijn aan de ontwikkeling, levering en implementatie van complexe technologieën; het vermogen van technologiepartners van de Onderneming om op tijd de technologie te ontwikkelen, licentiëren of ondersteunen voor de dienstverlening van de Onderneming; en het vermogen van de Onderneming om in te spelen op ontwikkelingen van de concurrent. Deze en andere risico&8217;s en onzekerheden staan in detail beschreven in General Magic's Registration Statement op Formulier 10-Q ingediend op 14 november 2000 bij de Amerikaanse Commissie van Toezicht op het effecten- en beurswezen.

General Magic en magicTalk zijn handelsmerken van General Magic, Inc., en kunnen gedeponeerd zijn in bepaalde rechtsgebieden.

Contactpersoon:

Erin Collopy
General Magic

1 + 408 774 4425
erin@generalmagic.com

Michael Ohr
Empower Interactive
+44 (0)20 7920 9400
mike@eigroup.com

13 apr 01 08:49