INTERACTIVE TELECOM SOLUTIONS

t for telecom groeit flink sterker dan de markt

Succesformule ook naar Duitsland
t for telecom groeit flink sterker dan de markt

t for telecom heeft in het afgelopen boekjaar 2000 - 2001 (dat 31 maart jl. afliep) een omzetgroei gerealiseerd van 65 procent ten opzichte van het vorige boekjaar. Dat maakt Interactive Telecom Solutions, de moeder van t for telecom, vandaag bekend. Het aantal winkels is in het boekjaar 2000 - 2001 gegroeid met 45 winkels waarmee het totaal op 85 winkels kwam. Voor deze zomer wil t for telecom 100 winkels in Nederland hebben. De keten is daarmee de snelst groeiende winkelketen in ons land op het gebied van mobiele communicatie. Het succes in Nederland is mede aanleiding voor Interactive Telecom Solutions (ITS) om de keten ook in Duitsland op te gaan zetten. Medio mei zal de eerste winkel met een vernieuwend concept in Duitsland geopend worden.

Ook het reparatie- en servicebedrijf Total Repair Solutions van ITS maakt een sterke ontwikkeling door. Zo staat in Glasgow de grootste reparatiecentrale voor mobiele telefoons van Europa met een capaciteit van 70.000 reparaties per maand en is recentelijk in Rotterdam een tweede centrum neergezet waar een zelfde capaciteit moet ontstaan. Grote A-merken als Nokia, Motorola en Ericsson schakelen Total Repair Solutions in voor reparaties van hun mobiele telefoons.

Bouwen aan een netwerk van bedrijven
Met de Nederlander Henk Kamsteeg als aandeelhouder en group managing director bouwt Interactive Telecom Solutions aan een netwerk van bedrijven dat actief is in de wereld van de draadloze communicatie. Henk Kamsteeg: 'Iedereen kent t for telecom in ons land, maar vrijwel niemand weet dat ITS daar de eigenaar van is. We werken in relatieve rust vanuit sterke retailposities in mobiele communicatie in zowel de UK, Nederland als Marokko aan een netwerk van bedrijven die daarmee raakvlakken hebben. Zo verkopen we inmiddels niet alleen mobiele telefoons, maar hebben we ook bedrijven die zorgen voor de verzekering of reparatie ervan. En dat niet alleen voor onze eigen winkels. Zo laten BT Cellnet en Talkline de verzekeringen van de mobiele telefoons door Harmony Financial Services verzorgen. Maar ook m-commerce diensten die mogelijk zijn via mobiele telefoons zijn we aan het portfolio van ITS aan het toevoegen. Onze verbondenheid met de retail zorgt voor een nuchtere kijk op de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van mobiele communicatie. Ik denk dat we daarom in staat zijn om een gezonde en goed uitgebalanceerde mix van bedrijven neer te zetten. Recentelijk hebben we bijvoorbeeld een participatie verworven in Parking Partners. Een bedrijf dat een wereldwijd toepasbaar en ook werkzaam concept heeft ontwikkeld op het gebied van parkeergeld betalen met je mobiele telefoon.'

ITS Groep
De bedrijven in de ITS Groep zijn onder te verdelen in vier categorieën en zijn verspreid over Europa, Afrika en Noord Amerika. Sommige van de genoemde bedrijven zijn volledig in handen van ITS, bij anderen is sprake van een deelneming.

Reparatie & Service

-Total Repair Solutions (UK en Benelux)

Distributie

-t for telecom (Nederland en Duitsland)

-Afrinetworks (de grootste distributeur van GSM aansluitingen in Marokko met 66 winkels)

Financiële dienstverlening

-Harmony Financial Services (Europa, Noord Amerika) (verzekeringen voor mobiele telefoons)

Internet diensten

-FastCom (UK) (Internetkiosks)

-Mobile Internet (Benelux, Zweden, UK, Duitsland en Hongarije)
-Simple Mobile Solutions (wereldwijd) (onafhankelijk provider van sms- en wapdiensten)

-Parking Partners(wereldwijd)

/////

Noot voor de redactie,