Politiebericht Groningen: Diverse 13-04-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 13 april 2001

Dagelijkse berichten

Schildwolde: diefstal tuinbeeldjes
Een bewoner van de Kampenslaan in Schildwolde heeft woensdag aangifte gedaan van diefstal van diverse tuinbeeldjes. Het gaat onder andere om een tuinkabouter (45 cm), drie duifjes, een zuil met borstbeeld en een beeld van een meisje met een bloemenmand De politie onderzoekt de diefstal.

Winschoten: alcomobilist moet brommen
De politie heeft omstreeks het middaguur op de Burgemeester Schonfeldplein in Winschoten een 38-jarige inwoner van Winschoten aangehouden die dronken in zijn auto reed. Hij bleek 2.2. promille in zijn bloed te hebben. Tevens bleek dat zijn rijbewijs sinds 1994 al niet meer geldig was. Na het onderzoek zou hij op vrije voeten worden gesteld, echter toen bleek dat hij nog bijna 200 gulden boete moest betalen in verband met een veroordeling. Omdat hij niet kon betalen is hij voorlopig vastgezet om de vervangende hechtenis van drie dagen te ondergaan De politie maakt proces-verbaal op van de geconstateerde overtredingen.

Ten Boer: auto tegen boom
Een 38-jarige inwoonster van Kantens is donderdagmorgen met haar auto tegen een boom gebotst langs de Boersterweg bij Ten Boer. Haar auto werd daardoor aan de voorkant ernstig beschadigd. Ze kwam zelf met de schrik vrij. Ze kwam aanvankelijk door onbekende reden in de rechter berm terecht. Ze paste een stuurcorrectie toe, maar kennelijk te sterk, waardoor de auto in de linkerberm terechtkwam en tegen een boom botste.

Hoogezand: man aangehouden
Wegens bedreiging met een mes van zijn vrouw en een buurvrouw, heeft de politie donderdagnacht in een woning aan de Castor in Hoogezand een 38-jarige man uit die plaats aangehouden. In de loop van donderdagavond had de politie ook al bemoeienis gehad met de man. Die had ook toen ruzie met zijn vrouw. Politiemensen konden aanvankelijk volstaan met bemiddeling waarna de rust weer keerde. Kort na middernacht escaleerde de ruzie onbekend waarover opnieuw. De verdachte sloeg daarbij beide vrouwen en greep naar een mes waarmee hij dreigde te zullen steken. De vrouwen waarschuwden de politie, die de man op de zolder van de woning aantrof. Hij had zich inmiddels verstopt. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Winschoten/Hoogezand: automobilisten onder invloed In Winschoten en Hoogezand werden donderdag vier automobilisten betrapt op het rijden onder invloed. Een 38-jarige man uit Winschoten werd in zijn woonplaats op het Marktplein gecontroleerd en bleek een promillage alcohol in zijn bloed te hebben van 2.2. Verder bleek de auto niet verzekerd en niet APK gekeurd. Het rijbewijs van de man was sinds 1994 ongeldig verklaard en omdat er nog een boete tegen hem openstond die hij niet kon betalen werd hij aan justitie overgedragen voor drie dagen cel. In de Poststraat in Winschoten werd een 34-jarige Winschoter betrapt op het rijden in zijn auto met een promillage van
1.45. Hij reed zonder rijbewijs en krijgt daar ook een proces-verbaal voor. In Hoogezand werd op de Abramskade een 51-jarige automobilist uit Kropswolde aangehouden. Hij blies een promillage van 1.1 en kreeg een rijverbod en een dagvaarding. In de Kerkstraat reed een 29-jarige man uit Hoogezand twee autos aan. Hij wilde na de aanrijding verder rijden maar dit kon door de benadeelde eigenaren van de autos worden voorkomen door de autosleutels uit het contact te halen. De man bleek stomdronken en blies op het bureau een promillage van 2.2. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding uitgeschreven.

Groningen: autokraker aangehouden
Op het Lopende Diep werd donderdagnacht een 29-jarige autokraker uit Groningen aangehouden voor inbraak in twee autos. De zijruiten van beide autos waren ingeslagen met een baksteen. Uit de wagens werd niets vermist. De man is ingesloten.

Groningen: brand in flatwoning
In een flatwoning op de derde woonlaag aan de Helperzoom is donderdagavond brand ontstaan. De brand werd door buren ontdekt op een moment dat de 37-jarige bewoner zijn honden aan het uitlaten was. De brandweer bluste het geheel en de woonkamer brandde uit. De overige kamers liepen rook en waterschade op. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Groningen: man vernielt snackluikje
Surveillerende agenten werden donderdagnacht aangesproken door een medewerker van een snackbar aan de Grote Markt die melde dat een 20-jarige man uit Emmeloord een snackluikje had vernield. De man die tegen het luikje geslagen had werd aangehouden. Hij verklaarde spijt te hebben en het zat een beetje in zijn karakter zo zei hij.

Groningen: man (26) geslagen op de Schoolholm
De politie trof donderdagnacht een bebloede 26-jarige man uit Utrecht aan die in de Schoolholm op en trapje zat. Hij verklaarde door twee mannen zonder directe aanleiding geslagen te zijn. Ambulancepersoneel behandelde de man voor gezichtsletsel. Een zoektocht in de omgeving naar de daders leverde geen resultaat op.

Groningen: man in bezit van luchtdrukpistool
Een getuige waarschuwde donderdagnacht de politie dat een van de inzittende van een auto die in de richting van Delfzijl reed een vuurwapen bij zich had. Op de Rijksweg werd de auto naar de kant gedirigeerd en bleek een 20-jarige man uit Appingedam een luchtdrukwapen bij zich te hebben. Het wapen zag er bedrieglijk echt uit en was voorzien van een CO2 patroon. Hij verklaarde het wapen voor verdediging bij zich te hebben en moest het wapen inleveren Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor de wet Wapens en Munitie.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844