Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 09.00 uur
Verkeerscontroles

BINNENSTICHT De politie hield donderdagmorgen snelheidscontroles op de Utrechtseweg in De Bilt. Tussen kwart over acht en kwart voor twaalf werd de snelheid van ruim 4.000 voertuigen gecontroleerd. 258 Bestuurders overtraden de 80 km/u-limiet. De snelste reed 123 km/u.

In Groenekan controleerde de politie tussen elf en één uur op de N234 op snelheid. Van de 1.247 passanten reden achttien sneller dan de toegestane 80 km/u. De snelste reed 108 km/u.

Vierentwintig van de 1.124 passanten op de Boulevard in Zeist reden donderdagmiddag te snel. De controle was tussen twee uur en kwart over drie. Er werden ook acht bonnen geschreven voor het niet dragen van de gordel.

Te veel op

DE BILT Na een ongeluk op de Looijdijk lieten agenten een automobilist een alcoholtest doen. De man bleek te veel gedronken te hebben. Het ongeval gebeurde donderdagavond rond kwart over acht. Een 59-jarige automobilist uit Bilthoven wilde vanaf de Tuinstraat de Looijdijk op rijden. Op de kruising raakte hij de auto van een 20-jarige inwoner van Zeist. De schade aan beide autos was beperkt en niemand raakte gewond, maar de 59-jarige bleek met 1,55 promille achter het stuur te zitten. Zijn rijbewijs is ingenomen en hij moet zich voor de rechter verantwoorden.

Inhalen: arm gebroken

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Een inhaalmanoeuvre op de Arnhemsebovenweg resulteerde donderdagmiddag tegen half drie in een aanrijding. Een 69-jarige bromfietser uit Zeist haalde twee naast elkaar rijdende fietsers in. De man week hierbij iets te ver uit en kwam in de berm terecht. Hij viel en is met een gebroken arm naar het ziekenhuis gebracht.