Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-04-2001

Politiebericht Utrecht: districtren Utrecht stad, 09.25 uur
Dokterstassen gestolen

UTRECHT Woensdagmiddag vond er een autokraak plaats waarbij twee dokterstassen werden ontvreemd. Een 47-jarige arts uit Utrecht ontdekte omstreeks kwart over twaalf dat de achterruit van zijn auto was ingeslagen.

Uit de auto waren twee dokterstassen gestolen. In de tassen bevinden zich medicamenten die bij verkeerd gebruik schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. De politie is op zoek naar de gestolen tassen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Vrouw wordt overvallen in haar woning

UTRECHT Een 31-jarige vrouw uit Utrecht werd donderdagnacht wakker van gestommel in haar woning aan het Tolsteegplantsoen. Omstreeks vier uur ging de vrouw kijken in haar woonkamer en trof daar een onbekende man aan.

De man vroeg om haar portemonnee. De vrouw weigerde dit en sommeerde de man haar woning te verlaten. De verdachte bleef vragen om haar portemonnee. De Utrechtse bleef weigeren die af te geven. Plotseling trok de man een mes om zijn eis kracht bij te zetten. Onder bedreiging van het mes heeft de vrouw haar portemonnee afgegeven.

Signalement: blanke man, vaal gezicht met vlekken, normaal postuur,
1.65 1.75 meter lang, stekeltjes haar. De man droeg een vaal groen/grijs/bruine jas met een kraag. Sprak Nederlands met een klein accent, spijkerbroek en zwarte sportschoenen.

De politie vraagt mensen die aan de hand van het opgegeven signalement de man herkennen, contact op te nemen met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.

Rijden onder invloed
UTRECHT - Tijdens de surveillance zag de politie een auto rijden waarvan het vermoeden bestond dat de bestuurder gedronken had. De blaastest wees uit dat de 29-jarige automobilist uit Utrecht onder invloed was. Op het bureau werd duidelijk dat hij 1,1 promille in zijn lichaam had.

Met een boete van 900,= en een rijontzegging van vier uur werd de Utrechter naar huis gestuurd.

Mishandeling
UTRECHT Op de Lange Viestraat werd een 16-jarige jongen uit Linschoten bijna aangereden door een automobilist die zijn voertuig keerde op de Lange Viestraat. Toen de linschotenaar hier een opmerking over maakte stapte de 24-jarige chauffeur uit en gaf de jongen zonder enige aanleiding een kopstoot.

Hierdoor liep het slachtoffer letsel op aan zijn gezicht. De 24-jarige chauffeur uit Harmelen werd door de politie aangehouden en voor verhoor ingesloten op het bureau.