Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Persbechten van vrijdagmorgen 13 april
09:53 vrijdag 13 april 2001

Roel Hallink, 0528-295033


* Verkeersongeval met letsel

NIEUW DORDRECHT Een 39-jarige vrouw uit Emmen is gisteravond aangereden door een motorrijder. De vrouw fietste met nog een andere vrouw vanaf de Herenstreek over het fietspad richting Barger Oosterveld. Ze hoorden een crossmotor aankomen en direct daarop botste de motor tegen de achterzijde van de fiets van de vrouw. Hierdoor kwam zij ten val. Vermoedelijk gaat het om een jonge jongen, met een rode motor en hij droeg een witte integrale helm. Ze hoorde dat de jongen nog even vloekte en vervolgens gaf hij gas, om over het voorwiel van haar fiets, weer te vertrekken richting Barger Oosterveld. De fiets van de vrouw is aan de voor- en achterzijde beschadigd. De vrouw had letsel aan haar knie, arm en pols.


* Onder invloed

HOOGEVEEN Gisteravond is op de Notaris Mulderstraat een 21-jarige inwoner uit deze plaats aangehouden. Agenten zagen de jongen in zijn auto aan komen rijden en toen hij langs reed begon hij te schelden. Toen de politieagenten de auto hadden laten stoppen, roken zij dat de verdachte naar alcohol rook, ook kwam er een weedlucht uit de auto. De verdachte is meegenomen naar het bureau. Van de verdachte is een bloedproef genomen. Na verhoor is hij heengezonden en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

HAVELTE Vanmorgen vroeg is op de Van Helomaweg een 23-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Hij werd aangehouden en uit de blaastest bleek dat de man te veel had gedronken en hij blies 350 µgl. (0.8 promille).H ij kreeg een rijverbod van twee uren en een transactie van f 410,-.


* Diefstal uit auto

HOOGEVEEN Op een parkeerplaats aan de Eisenhowerstraat zijn gisteravond een drietal autos open gebroken. Uit de auto van een 29-jarige man uit Emmen zijn een cd-wisselaar en een complete hoedenplank met boxen ontvreemd. De inbrekers waren binnen gekomen door een zijruit in te slaan. Ook heeft men getracht de portiersloten te forceren.
Uit de tweede auto, van een 28-jarige vrouw uit Ruinerwold, zijn de portiersloten verbroken en is een radio-frontje gestolen. Uit de derde auto, van een 65-jarige inwoner uit Hoogeveen, is men niet binnen gekomen. Beide portiersloten waren vernield en de deur kon niet meer met de sleutel geopend worden.

ASSEN Gistermiddag is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Boskamp. De ruit van het voorportier werd ingeslagen. Uit de auto wordt een radardetector vermist. Ook had men een organizer uit een aktetas gehaald, maar deze werd op de vloer van de auto terug gevonden.

BEILEN Gisteravond is er ingebroken in de auto van een 29-jarige inwoner van deze plaats. Zijn auto stond geparkeerd op de carpoolplaats aan de Domoweg. De portierruit werd ingeslagen en uit de auto werd de hoedenplank met boxen en een 4-tal CDs gestolen.


* Diefstal uit woning

EMMEN Gistermiddag is een 16-jarige inwoner uit Gasselte aangehouden. Hij werd aangehouden op verdenking van diefstal. Door een getuige werd gezien dat de jongen door de achteringang een hotel aan het Marktplein was binnen gelopen. De gearriveerde agenten troffen de verdachte, met dicht bij hem een damestas.
De verdachte is aangehouden en voorgeleid. Uit onderzoek bleek dat de verdachte de vorige dag al in Borger was aangehouden wegens een bedrijfsinbraak, waarbij een redelijk groot geldbedrag was gestolen. Vlak na de aanhouding belde een aangeefster dat er bij haar was ingebroken en het bleek dat de aangetroffen tas van haar was. Uit de tas werd een bedrag van f 185,-- vermist.
Bij fouillering van de verdachte werd in zijn onderbroek dit exacte geldbedrag gevonden. Verdachte zit nog vast en het onderzoek duurt voort.


* Diefstal uit winkel

SMILDE Gistermiddag is een 28-jarige inwoner uit Appelscha op heterdaad betrapt bij het stelen van een aantal flessen cola. De man had een aantal flessen in zijn rugzak gestopt en rekende alleen een pak frisdrank af. Dit werd door medewerkers gezien op de beveiligingscamera. De verdachte werd hier op aangesproken en probeerde vervolgens te vluchten. Hij kon nog net gegrepen worden en werd op afwachting van de politie in het kantoortje geplaatst. In het kantoortje probeerde hij opnieuw te ontsnappen via het raam, maar ook dit was tevergeefs. Hij is later overgebracht naar het bureau. Verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe