url: http://www.eindhoven.nl/nieuws/pers0413.htm Arnold zegt: Gemeente Eindhoven, index Titelbalk gaf: Gemeente Eindhoven, nieuws Afzender is: nbcode: nb102

Gemeente Eindhoven

Persbericht: 13 april 2001

Wijziging verordening

Subsidie voor uitstromende uitkeringsgerechtigden

De gemeente Eindhoven is van plan uitkeringsgerechtigden en mensen met een gesubsidieerde baan een subsidie van f 4000,- (e 1.815,12) toe te kennen wanneer zij een reguliere baan vinden. Dit stelt het college van burgemeester en wethouders voor aan de gemeenteraad. Mensen die met vanaf 1 januari 2001 een betaalde baan vinden (en houden) ontvangen volgens het voorstel in vier periodes van een half jaar steeds f 1000,- (e 453,78). De voorgestelde wijziging komt voort uit een kabinetsbesluit dat het gemeenten mogelijk maakt op deze wijze uitstroom te bevorderen.
Met de komst van de nieuwe verordening 'Subsidiebeleid Wiw en vrijlating van inkomsten Abw, IOAW en IOAZ', vervalt de oude verordening m.b.t. uitstroompremies.

Als de verordening door de gemeenteraad wordt vastgesteld, wordt deze met terugwerkende kracht tot 1 januari 2001 uitgevoerd. De subsidie is geen belastbaar inkomen en zal dus geen invloed hebben op inkomensafhankelijke regelingen, waarmee de armoedeval wordt tegengegaan.
Potentiële rechthebbenden zullen na vaststelling door de gemeenteraad onder meer benaderd worden door middel van brochures annex aanvraagformulieren en de Cliëntenkrant.