Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 13-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.55 uur
Vrouw voor diefstal aangehouden

IJSSELSTEIN Op donderdagmiddag 12 april werd een vrouw op winkeldiefstal betrapt.

Rond kwart over één zag een medewerkster van een winkel aan de Benschopperstraat dat een vrouw een ring wegnam en zonder deze af te rekenen de kassa passeerde. De verdachte werd door twee medewerksters van de winkel aangehouden en werd verzocht mee te komen om de komst van de politie af te wachten.

De vrouw, 57 jaar oud en afkomstig uit IJsselstein, werd door politiemensen naar het politiebureau overgebracht. Zij bekende de ring te hebben gestolen en kreeg een bekeuring van f 250,-. De ring is teruggegeven aan het winkelpersoneel.

Aanrijding auto met motor

IJSSELSTEIN Op donderdagmiddag 12 april heeft een aanrijding tussen een auto en een motor plaatsgevonden.

Rond half drie reed een 49-jarige automobilist uit IJsselstein op de tijdelijke doorgang van de wijk Zenderpark, gaande in de richting van de kruising van de Hogenbiezendijk met de Nijverheidsweg. Op deze kruising verleende hij geen voorrang aan de voor hem van links komende 25-jarige motorrijder uit Utrecht. De automobilist reed met de voorzijde van zijn auto tegen de flank van de motor.

De motorrijder klaagde na de aanrijding over pijn in zijn been. Hij is door het personeel van een ambulance ter plaatse onderzocht, maar hoefde niet naar het ziekenhuis te worden vervoerd. De auto liep schade aan de voorzijde op, de motor zware flankschade.