Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 13-04-2001
1e Persbericht vrijdag 13 april 2001


Politieberichten

Eindhoven: Alcohol
Vrijdagmorgen om 4.35 uur is op de Leenderweg een 29-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. Bij controle blies hij 1,00 pro mille. De man kreeg een rijverbod van 4 uur op-gelegd en een proces-verbaal.

Helmond: Brand in woning
Donderdagavond brak er brand uit in een woning op de Spoorstraat. De 30-jarige bewoner, die in slaap was gevallen, werd wakker van de warmte. Een brandende kaars was op de grond gevallen. Enkele cassettebandjes en videobanden stonden in brand. De brandweer bluste brand. De woning liep rookschade op.

Veldhoven: Diefstal tas
Vrijdagavondmorgen omstreeks 0.30 uur is van een 32-jarige man uit Veldhoven zijn tas gestolen. De man stond op de Horst en wilde een videoband pinnen. Hij legde zijn tas op de grond. Plotseling stonden twee mannen achter hem. Een van hen greep de tas weg, waarna beiden hard wegliepen richting Citycentrum. In de tas zat een gsm, een ketting, een pasje en een portemonnee met twaalf gulden.

Soerendonk: Brand
Vrijdagmorgen omstreeks 1.15 uur brandde een stacaravan en een toercaravan met voortent op de Strijperdijk geheel uit. Onbekend hoe de brand is ontstaan. De brandweer bluste de brand.

Bergeijk: Rectificatie toedracht verkeersongeval
In het persbericht van donderdag 12 april nr.1 Bergeijk: motorrijder gewond tijdens aanrij-ding is een fout geslopen met betrekking tot de toedracht van de aanrijding. Hieronder volgt de correcte omschrijving. Een 29-jarige motorrijder uit Bergeijk is woensdagavond rond 19.50 uur gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Prinses Beatrixstraat en de Burgemeester Magnee-straat. De motorrijder haalde een 44-jarige automobiliste links in terwijl zij links afsloeg. De motorrijder liep verwondingen op aan zijn knie en rug.