Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 13-04-2001 Mediaberichten 13 april (12.00 uur)

VENRAY Politie leent fiets

Venray Door de fiets van een passant te lenen heeft een agent donderdagavond een illegale vreemdeling kunnen aanhouden, die bij aanhouding wegvluchtte. Agenten van de politie in Venray zagen op de Schoolstraat een man waarvan zij vermoedden dat hij met een vals paspoort op zak liep. Bij controle van de man zette deze het op een lopen en de agent kon de man te voet niet inhalen. Om die reden vorderde hij van een passerende fietser zijn rijwiel en kon zo de vluchtende 27-jarige illegaal in de kraag grijpen. De fietser kreeg zijn rijwiel terug, maar in de haast is verzuimd hem voldoende te bedanken voor zijn medewerking. Daarom wil de politie graag nog eens in contact komen met de onbekende fietser. De illegaal is ingesloten ter vaststelling van zijn identiteit en verblijfplaats.

WEERT Valse papieren

Weert De politie van Weert heeft donderdag een tweetal inwoners van Budel-Dorplein aangehouden omdat zij beiden zich legitimeren met valse identiteitsbewijzen. Beide mannen, 22 en 31 jaar, hadden met behulp van hun valse papieren werk gezocht. Bij de sollicitatie bij een bedrijf in Weert werden de namaakpapieren ontdekt, waarna de politie werd geinformeerd. Beide verdachten zijn aangehouden en in verzekering gesteld om hun ware identiteit vast te stellen.

WEERT Winkeldievegge

Weert De politie van Weert heeft donderdagmiddag tegen een 29-jarige inwoonster van Maastricht proces-verbaal opgemaakt wegens winkeldiefstal. De vrouw kreeg een boete opgelegd van 240 gulden, omdat zij in een winkel aan de Beekstraat voor een bedrag van 60 gulden een paar schoenen had meegenomen. Oplettend winkelpersoneel hield de vrouw aan en waarschuwde de politie.

KONINGSLUST Diefstal uit bedrijf

Koningslust Drie onbekenden hebben kans gezien enkele honderden guldens weg te nemen uit de kassa van een bedrijf aan de Sevenumsedijk. De mannen kwamen woensdagmiddag met een grote witte bestelbus bij het bedrijf aan, waarna een van hen de eigenaresse afleidde door haar allerlei vragen te stellen. De andere twee zagen kans het bedrijf in te lopen en de kassa te legen.

VENLO Onder invloed

Venlo De politie heeft donderdagmiddag om 16.15 uur een 32-jarige inwoner van Venlo aangehouden wegens rijden onder invloed. De man kreeg een rijverbod van 10 uur en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

MEIJEL 133 Bekeuringen snelheid

MEIJEL De politie heeft donderdagmiddag bij een snelheidscontrole gehouden tussen 12.30 uur en 16.30 uur op de Meijelsedijk, 133 automobilisten bekeurd. Van de 353 gecontroleerde voorbijgangers was de hoogst gemeten snelheid 98 km per uur, terwijl 50 km per uur is toegestaan.

VENRAY 38 Bekeuringen snelheid

VENRAY De politie heeft donderdagmiddag bij een snelheidscontrole gehouden tussen 13.50 uur en 16.10 uur op de Maasheseweg, 38 automobilisten bekeurd. In totaal werden er 403 voorbijgangers gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid was 119 km per uur, terwijl 80 km per uur is toegestaan.