HP en Adobe verbeteren printen en publiceren via internet

HP kiest Adobe Portable Document Format (PDF) voor producten en diensten en treedt toe tot CIP4

Amstelveen, 13 april 2001 - Hewlett-Packard en Adobe Systems gaan samen het digitale publicatieproces verbeteren door inconsistenties en inefficiënties bij het afdrukken via internet te verminderen. Als onderdeel van deze samenwerking heeft HP licenties genomen op de Adobe PDF Libraries. Daarnaast kiest HP het PDF-formaat als voorkeursformaat voor zijn producten en diensten.

Samen met Adobe gaat HP afdrukmodellen ontwikkelen waarmee gebruikers persoonlijke documenten kunnen afdrukken vanaf elk HP-apparaat. Door de keuze van HP voor Adobe PDF beschikken klanten over een standaard formaat dat via internet afdrukresultaten levert die altijd consistent zijn.

HP is ook lid geworden van CIP4, een internationale samenwerking gericht op de integratie van afdrukprocessen, van voorbereiding en afdrukken tot afwerking. CIP4 houdt zich nu bezig met het ontwikkelen van de specificatie van het Job Definition Format (JDF). Hiermee kunnen gebruikers op bijna elk systeem een taak van begin tot eind volgen.

Apparatuur voor afdrukken en imaging, zoals HP-scanners, PhotoSmart-camera's en All-in-One apparaten zijn de eerste apparaten die de Adobe PDF-technologie integreren. De meeste zijn beschikbaar in het voorjaar van 2002.

Adobe
Adobe Systems is in 1982 opgericht en bouwt prijswinnende software-oplossingen voor Network Publishing, zoals applicaties voor internet, afdrukken, video, draadloze en breedbandtoepassingen. De tools voor grafisch ontwerp, imaging, dynamische media en autorisatie stellen gebruikers in staat visueel rijke, betrouwbare content te maken, te beheren en te leveren. Het hoofdkantoor van Adobe Systems is gevestigd in San Jose, Californië. Adobe is de op twee na grootste PC softwareorganisatie in Amerika en heeft een jaarlijkse omzet van meer dan $1,3 miljoen.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op http://www.hp.nl.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

Contactpersoon voor de redactie:
(