Gemeente Breda

13-04-2001

Voorlopig ontwerp herinrichting Irenestraat

Het college heeft het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van de Irenestraat vrijgegeven voor overleg met bewoners. Het ontwerp is in nauw overleg met de wijkraden Chassé/Oud-Boeimeer en Boeimeer tot stand gekomen.

Het doel van de herinrichting is het garanderen van de bereikbaarheid van de binnenstad en het bevorderen van de verkeersveiligheid voor vooral fietsers. Verder is de herinrichting nodig om de slechte toestand van de huidige bestrating goed op te kunnen lossen. Om die redenen heeft de gemeenteraad vorig jaar ingestemd met het voorstel een ontwerp te maken om de Irenestraat opnieuw in te richten.

Als het aan het college ligt kunnen in de Irenestraat fietsers voortaan over vrijliggende fietspaden rijden, terwijl autoverkeer over van asfalt voorziene rijbanen rijdt. Verder worden de zijstraten anders en vooral veiliger aangesloten op de Irenestraat.

De gemeente heeft het voorlopig ontwerp drie maal besproken in een klankbordgroep waarin naast verschillende gemeentelijke diensten ook vertegenwoordigers van de wijkraden Chassé/Oud Boeimeer en Boeimeer zitting in hebben.

Op dinsdag 24 april zal het voorlopig ontwerp op een openbare bijeenkomst worden besproken met bewoners uit de buurt.

In de directe omgeving is ook een grondwaterverontreiniging aangetroffen. Hierover worden de bewoners op een aparte informatiebijeenkomst nader geïnformeerd.

Breda, 13 april 2001