Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 13-04-2001 Persberichten district Heerlen
Vrijdag 13 april 2001

Heerlen; winkeldiefstallen

- Donderdag 12 april werd om 16.25 uur een 37-jarige man uit Kerkrade in een winkel aan de van Weerden Poelmanstraat in Heerlen aangehouden. Hij bleek een stuk zeep t.w.v. f.4,45 gestolen te hebben. Hem werd een boete opgelegd van f.250,=

- Om 16.40 uur werd in een winkel aan de Kerkstraat in Brunssum een 14-jarig meisje uit die plaats aangehouden. Zij bleek in een mouw van jaar jas een BH en een slipje t.w.v. f.30,90 verstopt te hebben. Gezien haar leeftijd zal ze overgedragen worden aan het bureau HALT.
- Om 20.25 uur werd een 40-jarige vrouw uit Heerlen aangehouden in een winkel aan het Homerusplein in Heerlen. Ze had daar een overhemd gestolen. Tijdens het onderzoek bleek ze in andere winkels nog 6 ijslepels, 6 gebaksvorkjes, 6 eetvorken, een paar Barbieschoentjes, een fietsbroek en twee fotoalbums gestolen te hebben. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; foto verraadt gestolen auto
Donderdag 12 april om 17.10 uur zag de politie dat twee mannen (29 en 30 jaar) uit het Duitse Herzogenrath in een auto door het rode verkeerslicht bij de kruising Groene Boord-Gasthuisstraat in Heerlen reden. De kruisende andere bestuurders konden nog maar net een aanrijding voorkomen. Toen de autopapieren gecontroleerd werden, kon de bestuurder die niet overleggen. Tijdens het onderzoek viel het op dat in het contactslot van de auto een huisdeursleutel stak. Verder werd in het dashboardkastje een foto aangetroffen waarop precies dezelfde auto te zien was waar men nu in reed. Alleen was de auto op de foto van Nederlandse kentekenplaten voorzien terwijl de auto nu Duitse kentekenplaten had. Toen het chassisnummer en het Nederlandse kenteken gecontroleerd werden, bleek dat de auto van een inwoner uit Eygelshoven gestolen was. Daarop werden de twee mannen aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.

Heerlen; motorrijder rijdt bussluis in
Toen een 31-jarige man uit Heerlen donderdag 12 april om 17.35 uur met zijn motor bij de verkeerslichten aan de Looierstraat in Heerlen bij groen licht optrok en een voor hem rijdende auto inhaalde, gaf hij zoveel gas dat hij de bocht niet haalde en rechtdoor reed. Hij reed daarbij over de middenberm en botste tegen de groene afzetting van de aldaar gelegen bussluis. Hij vloog daarbij dwars door de afzetting heen en kwam zes meter verderop in de bussluis terecht. De motorrijder werd met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De motor raakte zwaar beschadigd terwijl de brandweer ter plaatse moest komen om het wegdek te reinigen.

Heerlen; vrouw aangerand in parkeerlift
Een 22-jarige vrouw uit Hoensbroek deed donderdag 12 april aangifte van aanranding. Omstreeks 17.00 uur stond ze samen met een onbekende man in de lift van de parkeergarage aan de Geleenstraat in Heerlen. Toen de lift bij het parkeerdek stopte waar de vrouw moest zijn, greep de onbekende man haar plotseling onder haar rok en betastte haar. Daarna maakte hij zich snel via het trappenhuis uit de voeten. Van hem ontbreekt ieder spoor.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)