Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 13-04-2001 Persberichten district Sittard
Sittard, 13 april 2001

Schinnen; schennispleger
Donderdag 12 april fietste om 07.30 uur een 26-jarige vrouw uit Hoensbroek over de Hommerterweg in Schinnen toen haar een negroïde man al trimmend tegemoet. Deze man was in een geheel wit joggingpak gekleed. Opvallend aan dat pak was dat aan de voorzijde van de broek diverse gaten zaten. Toen de man langs de vrouw rende, zag ze dat uit een van die gaten zijn ontbloot geslachtsdeel hing. Al trimmend rende de man verder in de richting van Amstenrade.

Stein; dronken bromfietser
Donderdag 12 april zag de politie om 10.45 uur een 72-jarige man uit Beek op zijn bromfiets over de rotonde aan de Nieuwe Postbaan in Stein rijden. Bij het oprijden van die rotonde ging een en ander niet helemaal zoals meneer het graag wilde en viel bijna. Toen hij gecontroleerd werd, werd bij hem een sterke alcoholgeur waargenomen. Tevens bleek hij onvast ter been te zijn. De man verklaarde vanaf ongeveer 05.00 uur (!) enkele borreltjes gedronken te hebben. Voor een ademanalyse werd hij naar het bureau gebracht. De blaastest gaf een promillage van 1,38 aan; bijna drie keer zoveel als toegestaan. Omdat een bromfiets onder de categorie motorvoertuigen valt, werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Sittard; conifeer in brand
Onbekenden staken donderdag 12 april om 14.45 uur een conifeer in de tuin van de woning van een 42-jarige bewoonster aan de Selfkantstraat in Sittard in brand. De brandweer moest er aan te pas komen om het vuur de doven. Ook de aan de achterzijde van de woning grenzende Holleweg werden enkele brandplekken in het gras aangetroffen. De politie houdt er rekening mee dat een en ander mogelijk het werk van jeugd is.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)