Politiebericht Brabant-Noord: Boxtel 13-04-2001

Persbericht district Aa & Dommel

SNELHEIDSCONTROLE

Donderdagmiddag is snelheidscontrole gehouden op de Theerestraat in Sint Michielsgestel. Op deze weg waar 50 km/u gereden mag worden werden 790 voertuigen gecontroleerd. Hiervan bleken er 93 te hard te rijden. De hoogst gemeten snelheid was 82 km/u. Ook op de Hoogstraat in deze gemeente werden 468 voertuigen gecontroleerd. Hier waren er 60 in overtreding. De hoogste snelheid was 71 km/u. Op de Ruwenbergstraat werden 30 van de 78 gecontroleerde voertuigen bekeurd. De snelste reed 80 km/u.

WINKELDIEFSTAL, Vught

Donderdagavond is een 15-jarig meisje uit Den Bosch aangehouden. Ze werd in een winkel aan het Moleneindplein in Vught betrapt toen ze voor fl. 15,= pakjes kauwgom wegnam. Het meisje is overgedragen aan het bureau HALT.

BROMFIETS GESTOLEN, Schijndel

Donderdagavond is vanaf de Karel Doormanstraat in Schijndel een rode Gilera bromfiets gestolen. De bromfiets, met een waarde van fl. 5600,=, heeft als verzekeringsnummer DFG-379.

TE VEEL GEDRONKEN

Donderdagavond is een 58-jarige man uit Vught bekeurd. De man reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Hij kreeg een rijverbod van 2 uur en een boete van fl. 410,=. De controle vond plaats op de Aert Heymlaan in Vught. In de nacht van donderdag op vrijdag is een 20-jarige man uit Boxtel bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. De man kreeg een rijverbod van 4 uur. De controle vond plaats op de Fellenoord in Boxtel.

VERKEERSCONTROLE, Sint Michielsgestel

Tijdens een alcoholcontrole in Sint Michielsgestel op de Bosschebaan zijn twee bestuurders bekeurd omdat ze te veel gedronken hadden. Zowel een 32-jarige man uit Den Bosch als een 25-jarige man uit Schijndel kregen een rijverbod van 1 uur en een boete van fl. 410,=. Verder werden tijdens de controle nog 39 bestuurders bekeurd voor verschillende overtredingen. Zo was bij 10 auto`s de verlichting niet in orde en bleken er 3 niet APK gekeurd te zijn. 15 personen hadden hun autogordel niet om en 8 bleken er te hard te rijden. Een auto bleek ook niet verzekerd te zijn. De controle was in de nacht van donderdag op vrijdag.

MAN AANGEHOUDEN VOOR BELEDIGING, Boxtel

In de nacht van donderdag op vrijdag is een 21-jarige man uit Sittard aangehouden. Op de Bosscheweg in Boxtel beledigde hij twee passerende politiemensen. Bij de aanhouding bleek de man ook nog in het bezit te zijn van een XTC-pil. Deze pil is inbeslaggenomen en de man is voor verder onderzoek ingesloten.

TE SNEL, Berlicum

Donderdagavond is bij een snelheidscontrole op de Milrooijseweg in Berlicum een 25-jarige man uit Rosmalen bekeurd. De man reed met een snelheid van 102 km/u waar hij 50 km mocht rijden. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

INBRAAK BEDRIJF, Schijndel

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een bedrijf aan de Duinweg in Schijndel. Rond 04.45 uur ging het alarm van het bedrijf over. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat men met vermoedelijk een auto de pui van het bedrijf had geramd. Vanuit het pand heeft men getracht de kluis weg te nemen, wat niet is gelukt.

JONGENS AANGEHOUDEN VOOR GRAFFITI, Liempde

In de nacht van donderdag op vrijdag zijn twee jongens, 18 en 17 jaar uit Mierlo en Lieshout aangehouden. Het tweetal werd betrapt toen ze graffiti aan het aanbrengen waren op de geluidswal langs de A2 onder Liempde Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is het tweetal in de loop van vrijdagmorgen heengezonden.

AUTO GESTOLEN, Boxtel

In de nacht van donderdag op vrijdag is vanaf de Sweelincklaan in Boxtel een grijze Opel Omega gestolen. De auto is tegen de ochtend uitgebrand teruggevonden aan de Rijskampenweg in Vught.

GRAFFITI, Boxtel

Door de gemeente Boxtel is aangifte gedaan van het maken van graffiti in de Stationsstraat en op het Stationsplein in Boxtel. Vrijdagmorgen kwamen werknemers van de gemeente tot de ontdekking dat zowel op het Stationsplein als in de Stationsstraat, door onbekenden, een zebrapad op de weg was aangebracht met witte verf. Ook waren enkele woorden op de weg gekalkt. Een auto die geparkeerd stond aan de van Coothstraat is eveneens met witte verf besmeurd.