Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 13 april 2001

Overeenkomst Veilig Uitgaan in Zuid-Limburg

Maastricht - 13 april 2001 - Gemeenten, politie, justitie en horeca in alle 20 gemeenten van Zuid-Limburg werken samen om het veilig uitgaan in deze regio te optimaliseren.

Op initiatief van de regio Zuid-Limburg van Koninklijk Horeca Nederland is een werkgroep in het leven geroepen. Deze werkgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van Koninklijk Horeca Nederland, politie, Openbaar Ministerie en gemeentelijke vertegenwoordigers, heeft de basisvisie opgesteld. Tijdens een druk bezochte werkconferentie zijn de eerste stappen tot daadwerkelijke uitvoering gezet.

Deze basisvisie accentueert het gemeentegrensoverschrijdende karakter dat het uitgaan in Zuid-Limburg meer en meer gekregen heeft. Uniek is dat de basisvisie in alle 20 gemeenten met alle betrokken partijen vertaald is in een basisconvenant op lokaal niveau, zonder de gemeenschappelijke elementen te verliezen. De basisvisie geeft richtlijnen betreffende de kwaliteit en de veilige inrichting van uitgaanscentra, de openbare orde, alcoholgebruik, sancties e.d. die ertoe leiden dat het uitgaan in Zuid-Limburg niet alleen gezellig, maar in ieder geval ook veilig is.

Zie ook: Handreiking veilig uitgaan

Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:

1. De voorzitter van de werkgroep: dhr. Drs. A.M.J. Cremers, burgemeester van Beek (tel. 046-4389259) of
2. De voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland regio Zuid-Limburg: de heer J. Hoen (tel. 043-3671532)