Agfa Media Relations Office * ++32 (0)3/444.80.15 * ++32(0)3/444.74.85

* Septestraat 27, B-2640 Mortsel (Belgium) *
johan.jacobs.jj@belgium.agfa.com

AGFA NEEMT TALK TECHNOLOGY INC. OVER

Acquisitie biedt gebruikers van PACS-systemen en klinische informatiesystemen meer mogelijkheden op gebied van integratie en efficiëntie

Mortsel, België, 12 april 2001 - Agfa-Gevaert N.V. meldde vandaag dat zijn Amerikaanse dochteronderneming, Agfa Corporation, het besloten vennootschap Talk Technology, Inc., Bensalem, Pennsylvania/USA, heeft overgenomen. Talk Technology is in Noord-Amerika de voornaamste leverancier van spraakgestuurde werkstroom- en rapporteringssystemen voor de medisch/klinische sector. Ruim 2.500 gebruikers in de meer dan 200 gezondheidsinstellingen in de VS hanteren de producten van Talk Technology.

Deze acquisitie past in Agfa's strategie om klanten oplossingen te bieden voor het beheer van beelden en informatie die zorgen voor een naadloos management van de patiëntgegevens vanaf de "intake" tot de uiteindelijke archivering. De overname benadrukt tevens Agfa's doelstelling om klanten te helpen bij de implementatie van efficiëntieverhogende oplossingen die leiden tot een betere patiëntenzorg en een beter gebruik van de middelen.

De producten van Talk Technology zijn ontwikkeld voor de gespecialiseerde diensten radiologie, mammografie, pathologie en de spoedafdelingen. Ze zijn ontworpen om de efficiëntie te verhogen door de automatisering van de medische rapportering. Met de TalkStation(tm) productenreeks levert Talk Technology spraakherkenning, digitaal dictaat en digitale transcriptie, verbeterde ondersteuning van de werkstroom, rapportering op maat, middelen voor het efficiënter opvolgen, opzoeken en verdelen van rapporten. Agfa is er van overtuigd dat de spraakherkenningstechnologie en de daarmee verbonden werkstroomoplossingen de basis zullen vormen van de systemen van de toekomst.

"Dankzij deze acquisitie hebben we twee belangrijke - en boeiende - doelstellingen bereikt," zei John Glass, Managing Director van Agfa's business group Medical Imaging. "Ten eerste zullen we dankzij de opname van spraakherkenning in Agfa's productengamma onze klanten één van de meest uitgebreide en geïntegreerde oplossingen voor beeld- en informatiebeheer kunnen leveren die vandaag op de markt te vinden zijn. Ten tweede brengt deze overname Agfa in een toonaangevende positie in totaal nieuwe markten. Deze acquisitie is dan ook een belangrijk element in onze strategie om een grotere verscheidenheid aan klinische domeinen te bedienen".

"We zijn erin geslaagd producten te ontwikkelen die tegemoet komen aan de behoeftes van onze klanten, dit dankzij een zeer vooruitstrevende visie." zei Michael Mardini, President van Talk Technology Inc. " Onze markt kent echter een enorme groei. Door deze transactie kunnen we over meer middelen beschikken, krijgen we toegang tot een groter klantenbestand en kunnen we onze doelstelling waarmaken om efficiënter en sneller aan de verwachtingen van onze klanten en onze strategische commerciële partners te voldoen of deze zelfs te overtreffen. Ik ben dan ook vooral opgetogen voor onze klanten en onze strategische partners. Zij zullen uiteindelijk het meest gebaat zijn bij deze overname".

TalkTechnology werd opgericht in 1993 en heeft in Noord-Amerika 30 werknemers in dienst in vestigingen in Pennsylvania (hoofdkantoor) en New York (onderzoek en ontwikkeling). Talk Technology Inc. zal opereren als een 100-procent dochteronderneming van Agfa Corporation. Meer informatie over Talk Technology vindt u op : www.talktechnology.com .
Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming (Engels: imaging). Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, in hoofdzaak bestemd voor de grafische industrie, medische beeldvorming, non-destructive testing, micrografie en cinefilm, en consumentengerichte digitale beeldvorming en fotografie. Agfa, met haar hoofdkantoor in Mortsel (België), heeft ongeveer 22.000 mensen in dienst in 40 landen en heeft 120 agentenschappen over de gehele wereld. Samen heeft het concern in 2000 een omzet van 5,260 miljard euro tot stand gebracht.

Meer informatie over Agfa en zijn producten vindt u op : www.agfa.com .

einde bericht

Contactpersoon :
Johan Jacobs
Agfa-Gevaert N.V.
Corporate Communications / Media Relations

tel. ++32 (0)3/444.80.15
fax ++32 (0)3/444.74.85
e-mail : johan.jacobs.jj@belgium.agfa.com