KRO

Postbus 23000
1202 EA HILVERSUM
tel.035 6713911
kro@omroep.nl

NIEUWS

Hilversum
13 april 2001

Een nieuw boek
Familie opgespoord via 'Spoorloos'... En dan?

'Spoorloos' is het meest succesvolle programma van KRO-televisie. Elke aflevering heeft z'n emotionele zoektochten en ontmoetingen. Eind april komt er een boek uit met interviews met mensen die ooit via Spoorloos familieleden opspoorden. Hoe is het hen sindsdien vergaan?

Het boek is geschreven door Ella Weisbrod in samenspraak met de redactie, en bevat tien indringende verhalen. De reacties van mensen die in Spoorloos zijn geweest, zijn verschillend. Soms voelen ze zich verrijkt, hebben ze rust gevonden en zijn een completer mens geworden. Maar er zijn ook teleurstellingen vanwege het onoverbrugbare cultuurverschil of het gemis aan écht contact. Er is één verhaal bij van iemand die achteraf liever niet had geweten wat voor persoon haar overleden vader was geweest, omdat dat een teleurstellend beeld opleverde. Ella Weisbrod: "Een zoektocht levert een lawine aan emoties op. Veel mensen zoeken al zo lang, het is vaak echt een obsessie voor ze geworden."

Het boek, met de titel 'Opgespoord... en dan?', kost 27,50 gulden en is te koop in de boekhandel. Als KRO-lid kunt u 5 gulden korting krijgen als u gebruik maakt van de bon die staat in Mikro Gids, Studio en het Spoorloos Magazine.

Spoorloos Magazine is een blad van de KRO rond het programma Spoorloos en verschijnt drie maal per jaar. KRO-leden kunnen een gratis abonnement aanvragen door een ongefrankeerd kaartje te sturen naar KRO Verenigingsstaf, antwoordnummer 234, 1200 VB Hilversum. Als u nog geen lid bent, kunt u zich tegelijk opgeven als lid voor 15 gulden.

'Spoorloos' vindt u ook op internet: op www.spoorloos.nl.