Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van vrijdagmiddag 13 april
16:59 vrijdag 13 april 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Geen voorrang

MANTINGE. Twee automobilisten raakten vrijdagmorgen lichtgewond bij een aanrijding op de kruising van de Hoogeveenseweg met de Steendervalsweg in Mantinge. De aanrijding ontstond doordat een automobiliste uit Mantinge (leeftijd nog niet bekend) geen voorrang verleende aan een andere auto bestuurd door een 25 jr. vrouw uit Zwolle. Beide vrouwen werden overgebracht naar het ziekenhuis maar konden na behandeling weer naar huis. De autos werden zwaar beschadigd afgesleept.


*
Auto in beslag genomen

ASSEN. De politie in Assen nam vrijdagmiddag de auto van een 35 jr. man uit die plaats in beslag. De man reed rond in de onverzekerde auto waarvan ook de APK was vervallen. Bovendien heeft de man een ontzegging van de rijbevoegdheid. Hij werd gecontroleerd op de Lonerstraat.


*
Radardetector weg

ASSEN. In een parkeergarage aan de Doevenkamp in Assen werd vrijdagmorgen een auto opengebroken. Uit de auto, eigendom van een inwoner van Gasselternijveenschemond, werd de radardetector gestolen.


*
Zakkenrollers

EMMEN. Vrijdagmorgen waren in Emmen zakkenrollers actief. Een 50 jr. vrouw uit die plaats raakte op de markt haar portemonnee met een paar honderd gulden er in kwijt. Een 42 jr. vrouw uit het Duitse Fresenburg werd zwaarder gedupeerd. In een restaurant in een winkel aan het Marktplein werd de portemonnee uit haar tas gestolen. Daarin zaten naast een paar honderd gulden aan Duits en Nederlands geld, ook nog wat waardepapieren en haar rijbewijs.


*
Kop-staart aanrijding

RODEN. Op de Roderweg in Roden botste vrijdagmiddag een bestelauto achter op een afremmende personenauto. Hierbij raakten een 52 jr. man uit Veendam en zijn echtgenote (leeftijd nog niet bekend) lichtgewond. De man bestuurde de personenauto en zijn vrouw zat naast hem. Hij remde af voor de kruising met het Dorth omdat hij in de veronderstelling was dat een auto die over deze straat naderde voorrang had. De bestelauto reed achter de Veendammer. De bestuurder van deze auto, een 20 jr. inwoner van Zevenhuizen, zag te laat dat de personenauto afremde en botste er achterop. Het echtpaar werd met nekklachten per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe