Politiebericht Groningen: Diverse 13-04-2001
persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Vrijdagmiddag 13 april 2001

Dagelijkse berichten

Veendam: zwaar hek gestolen
Een medewerker van een stichting die bij de nieuwe bedrijfshallen aan de Transportweg in Veendam een hekwerk laat plaatsen heeft aangifte gedaan van diefstal van een hekpoort. Het hekdeel is tussen dinsdag en donderdag weggenomen van de locatie en dit moet wel met een groot voertuig gebeurd zijn. Het hekwerkdeel is namelijk ruim acht meter lang en twee meter hoog en zwaar van gewicht. De waarde van de poort bedraagt ruim 7000 gulden. Eventuele getuigen worden verzocht de politie te bellen op 0900 8844.

Appingedam / Holwierde: snelheidscontrole
Op de Farmsumerweg in Appingedam is vrijdagochtend een controle gehouden. Van de 1473 passerende voertuigen reden er 30 sneller dan de limiet van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 67 km per uur. In Holwierde reden op de Hoofdweg 29 voertuigen harder als de toegestane snelheid van 50 km per uur. In totaal passeerden 610 voertuigen de controle en de snelste reed 78 km per uur.

Zevenhuizen: snelheidscontrole en belediging
Op het Hoofddiep in Zevenhuizen werden 215 voertuigen aan een snelheidscontrole onderworpen. 25 voertuigen reden harder dan 50 km per uur en krijgen een acceptgiro thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid was 75 km per uur. Een 23-jarige automobilist uit Heerenveen stak nadrukkelijk zijn middelvinger op naar de controlerende agent en werd bekeurd voor belediging. Naar eigen zeggen van de man ging het slechts om een groet.

Groningen: tuinbeeld gestolen
Een bewoonster van het Roer deed vrijdag aangifte bij de politie van diefstal van een beeld uit haar voortuin. Het betreft een betonnen beeld op een sokkel voorstellende een zittende vrouw die een boek leest. De daders hebben een aardige klus gehad want het grijs witte beeld is ongeveer een meter hoog en weegt zon 75 kilo. De vrouw ontdekte de diefstal woensdagochtend.

Groningen: bejaarde automobilist zwaar beschonken Op de Griffeweg controleerde de politie vrijdagmiddag een 70-jarige automobilist uit Hoogezand op het rijden onder invloed. De man bleek zwaar onder invloed want hij blies een promillage van 2.4. Zijn rijbewijs is ingevorderd en een dagvaarding is uitgeschreven.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900 - 8844