PERSBERICHT - 14 APRIL 2001

Gebruiksvriendelijker door aanpassing design en indeling

Bookings lanceert nieuwe website

BOOKINGS, de Nederlandse marktleider in on-line hotelreserveringen, heeft zojuist haar geheel nieuwe website gelanceerd. Ook in dit nieuwe ontwerp staat de eenvoudige en functionele zoekstructuur centraal. De site is echter visueel nog aantrekkelijk en minder gecompliceerd, waardoor bezoekers zonder overbodige informatie en banners nog sneller kunnen navigeren.

Rolmenu
De belangrijkste nieuwe gebruiksmogelijkheden van de site zijn onder andere een rolmenu waarmee bezoekers eenvoudig een keuze kunnen maken uit regio's en landen. Hierdoor kunnen zij gemakkelijker, sneller en meer doelgericht op de website zoeken.

Ook biedt de site op de pagina `over BOOKINGS', informatie over de achtergrond van Bookings, de statistieken van de site en de Bookings kantoren. Ook aan de BOOKINGS Affiliate and Hotel partners is gedacht. Zij hebben op de nieuwe site een eigen support en toegangslocatie.

Effectiever
"We hebben de website helemaal opnieuw ontworpen om een meer algemeen en nog effectiever on-line hotel reserveringssysteem te krijgen, waarbij we nadrukkelijk met de eisen en wensen van onze gebruikers rekening hebben gehouden", zegt BOOKINGS communications manager Justine Dalla Riva. "Bij BOOKINGS draait het om eenvoud, helderheid, prijs, keuze en functionaliteit. Dat zijn allemaal eigenschappen die we in het nieuwe ontwerp hebben laten terugkomen."

Over Bookings

Het Nederlandse BOOKINGS is de nationale marktleider op het gebied van on-line hotelreserveringen. Onder andere door de recente overname van de database van LeisurePlanet biedt BOOKINGS het meeste complete aanbod van onafhankelijke hotels over de hele wereld. Het aanbod van BOOKINGS beslaat meer dan 16.000 onafhankelijke (inter)nationale hotels, alsmede hotelketens.

De BOOKINGS website wordt dagelijks door tussen de 15.000 en 20.000 internetgebruikers bezocht en genereert 3,5 miljoen pageviews per maand. Het BOOKINGS-systeem bestrijkt inmiddels 55 landen en zal naar verwachting begin 2001 wereldwijd bereik hebben. BOOKINGS bezit een goed toepasbaar internetreserveringssysteem voor relevante partners/ sites.

Binnenkort zal ook een reserveringssysteem worden geintroduceerd, exclusief voor partners uit de reiswereld (reisburo's) en het bedrijfsleven. Een groot aantal onafhankelijke hotels en hotelketens biedt bezoekers van hun web-sites on-line reserverings-mogelijkheden via het BOOKINGS-systeem. Het in 1996 opgerichte BOOKINGS is gevestigd in Amsterdam en heeft 55 medewerkers in vestigingen, over de hele wereld verspreid. De omzet in 2000 groeide 400%. De verwachte groei in 2001 zal opnieuw 400% bedragen.