RDW

Zaterdag 14 april geen afgifte kentekenbewijze en rijbewijzen

Zaterdag 14 april geen afgifte kentekenbewijzen en rijbewijzen

Registratiesysteem RDW door verhuizing niet beschikbaar voor mutaties

Als gevolg van de verhuizing van de afdeling ICT van de RDW is het in het paasweekend niet mogelijk om mutaties in het kentekenregister en rijbewijzenregister aan te brengen.
Dat betekent dat vanaf vrijdagavond 13 april om 21.00 uur tot dinsdag 17 april 06.00 uur geen kentekens kunnen worden overgeschreven en geschorstop de postkantoren. Ook kunnen de gemeentehuizen geen rijbewijzen uitgeven.

De registratiesystemen zijn dit weekend wel beschikbaar voor raadplegingen bijvoorbeeld door de politie.

De RDW stelt alles in het werk om de verhuizing te laten plaatsvinden met minimale consequenties voor de dienstverlening. De externe relaties van de RDW zijn inmiddels door een brief op de hoogte gebracht.

De afdeling ICT verhuist van Veendam naar Groningen. Naast alle ICT-medewerkers verhuist ook het RDW-computercentrum. Vanuit dit centrum worden alle RDW-registers aangestuurd.

Informatie voor redactie
Voor meer informatie kunt u terecht bij Bert Siepel: Afdeling Communicatie RDW,

0598 69 96 33 of 06 53 89 70 68.

RDW Centrum voor voertuigtechniek en informatie De RDW registreert gegevens van voertuigen, hun eigenaren/houders en de afgegeven documenten zoals kenteken- en rijbewijzen. Het verstrekken van informatie over deze zaken aan derden hoort hierbij. Daarnaast bewaakt RDW de veiligheids- en milieuaspecten van het Nederlandse voertuigpark en schept zij voorwaarden ter voorkoming en bestrijding van fraude en criminaliteit. Vanuit deze achtergrond adviseert de RDW belanghebbenden, voert zij overleg in EU- en ECE-verband en speelt zij een centrale rol in de internationale informatie-uitwisseling.

12 apr 01 15:59