Technische Universiteit Eindhoven

Agenda / Studium Generale



Cursus Digitale videomontage

"De lengte van een film moet in direct verband staan met het uithoudingsvermogen van de menselijke blaas," zei Alfred Hitchcock ooit. Montage zorgt er niet alleen voor dat stukken film worden ingekort, maar vooral dat er spanning wordt gecreëerd, ritme, logica of juist verwarring.

In deze cursus leer je videobeelden digitaal te monteren met het programma Adobe Première 5.1. Het is een cursus voor beginners en de nadruk ligt vooral op het creatief omgaan met de mogelijkheden van het monteren. Er wordt kort ingegaan op de geschiedenis van het monteren sinds de uitvinding van de film. Verder leer je o.a. hoe je overgangen kunt maken, kunt monteren op muziek, beeldlagen over elkaar kunt aanbrengen, ander grafisch materiaal kunt importeren en hoe je effecten kunt gebruiken. Aan het eind van de cursus heb je een eigen filmpje of videoclip gemonteerd.

Als je gebruik wilt maken van eigen filmmateriaal, is het raadzaam om dit voor 30 maart aan te leveren. Wij zorgen er dan voor dat dit gedigitaliseerd wordt zodat je meteen aan de slag kan. Aanleveren op VHS of DV (max. 15 minuten). De kosten zijnfl 100,- Inschrijving bij Bureau Studium Generale, AUD 2.02


Cursus videomontage
Woensdag 14, 11, 25 april en 2, 6, 16, 23 mei 19.00 tot 22.00 uur Hoofdgebouw 2.16