Van: organisatie hardrockfeest, Publ.: Arjen Petri Gerrit van der Veenlaan 79, 2552 WE Den Haag tel.: 070-3973575 of 0626306770
emailadres: daltonopnstudio@netscape.net

Den Haag, 28 maart 2001

Geachte dames/heren,

Op zaterdag 14 april a.s. wordt er weer een hardrockfeest georganiseerd in partycentrum Zichtenburg. Omdat het dit keer om een jubileumeditie gaat (het is het tiende hardrockfeest) worden kosten nog moeite gespaard om er een knalfeest van te maken. We zijn dan ook heel trots dat Sjaak Bral voor deze gelegenheid heeft aangeboden om dit typisch haagse feest, op zijn bekende eigen wijze, te presenteren. Dit jaar zal de presentatie spetterender zijn dan ooit tevoren. Er zal uiteraard weer een enorm podium gebouwd worden met een zeer professionele geluidsinstallatie en lichtshow. Dit jaar zullen er met meerdere cameraposities ook live-registraties gemaakt worden die rechtstreeks op een groot scherm in de zaal te zien zijn. Ook nieuw is de kleine markt achterin de zaal waar allerlei, aan deze muzieksoort gerelateerde, artikelen te koop zullen zijn zoals: T-shirts van bands, cd's, outfits enz.. Er zal zelfs een Tattoo-stand zijn waar men zichzelf op een onuitwisbaar souvenier kan trakteren. Het doel van de organisatie, die uitsluitend uit vrijwilligers bestaat, is altijd geweest dat regionale hardrockbands zich op optimale wijze kunnen presenteren aan het publiek, d.m.v. een professioneel podium met alles wat daarbij hoort. Dit jaar was er een record aantal van meer dan dertig bands dat zich via onze internetsite had aangemeld om te mogen spelen. Gezien de beperkte tijd konden we helaas slechts zes bands plaatsen maar het is wel verheugend om te merken dat zoveel bands zo enthousiast over het hardrockfeest zijn en er graag willen spelen. Bij de programmering is er heel bewust rekening mee gehouden dat er bands uit verschillende hardrockstijlen op het podium te zien zijn, zeker ook omdat het hardrockfeest traditioneel een zeer gemèleerd publiek trekt.

Het programma:
ABERRATION 20.30 - 21.00
VAN T 21.15 - 21.45
ROSIE 22.00 - 22.30
GAOS 22.45 - 23.15
ROADKILL 23.30 - 00.00
OCEANS OF SADNESS (B) 00.15 - 01.15

Een korte typering/bio van de bands staat in de bijlage. Op onze internetsite http://hardrockfeest.com is de meest complete actuele informatie te vinden, inclusief foto's en de geschiedenis van het feest.

Overige informatie:
Zaal: Partycentrum Zichtenburg
Adres: Zichtenburglaan 23
Tel.zaal: 070-3257106
Bereikbaar: bus 14; 50; 126; 135; 136; tram 6 en de nachtbus, ieder uur tot 4.57 Entree: f 15,-
Internet: http://hardrockfeest.com

We zouden het heel erg op prijs stellen als u aandacht zou willen besteden aan dit evenement. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben hoop ik dat u mij even emailt of belt (mijn telefoonnummers en emailadres staan bovenaan de brief). Alvast hartstikke bedankt voor de medewerking en hopelijk tot ziens op 14 april (mocht u willen komen, mail dan even zodat ik u op de gastenlijst kan plaatsen). Namens de organisatie: Arjen Petri.

Bijlage: info over de zes bands die spelen op het 10e hardrockfeest

Aberration:
Deze band bestaat sinds 1995 en heeft in die periode al vier demo's uitgebracht: "Piggy Trix" '96, "Alternative Thought" '97, "Just Masquerades" '99 en onlangs nog "Hear Them Fall". De muziek die deze viermansband speelt laat zich het beste te omschrijven als Grunge/hardrock.

Van T:
Deze gelegenheidsformatie onder leiding van Sweet Pain lead-gitarist Michel van Tongeren bestaat uit diverse haagse hardrockprominenten en is speciaal voor het hardrockfeest bij elkaar gekomen. In de formatie zitten zeer getalenteerde muzikanten zoals o.a. Marco Hartmann en Sander Fraissinet van de bekende haagse hardrockband Silent Rain. Van T gaat een strakke set van de bekende Megadeth-covers neerzetten en mensen die bekend zijn met deze muziek weten dat dat niet meevalt.

Rosie:
Deze band draait al 15 jaar mee in de Haagse Hardrockscene. Rosie speelt uitsluitend eigen nummers maar wél met een vette knipoog naar de muziek van AC/DC. In oktober is hun succesvolle cd "Live To Ride" uitgekomen en sindsdien heeft de band het stervensdruk met optredens en het schrijven van nieuwe eigen nummers. Kortom: een strakke recht voor z'n raap band met een lekker vette ouderwetse sound en een explosieve podiumpresentatie.

Gaos:
De trouwe bezoekers van het hardrockfeest weten wat hun te wachten staat. Inmiddels behoort de band tot de folklore van het hardrockfeest. De podiumpresentatie van deze band kan hun niet gek genoeg zijn. Zo zijn er het afgelopen jaar tijdens het optreden vele kubieke meters hooi door de lucht gegaan. Ook dit jaar heeft de band weer de nodige verassingen in petto. Ondertussen spelen ze covers en eigen werk in de stijl van Metallica en Metal Church. De definitie van Gaos: Metal, Party, Zuipen en Bangen.

Roadkill:
Roadkill is een band met uitstraling, geïnspireerd door metal uit de jaren '80. De band heeft inmiddels drie demo's uitgebracht en is inmiddels op veel podia in de regio te zien geweest. De muziek van de band bevat interessante en technisch lastige elementen zoals b.v. twin-gitaarsolo's en zeer krachtige zangpartijen. Wie een optreden van deze band gezien heeft weet dat hij zich geen moment hoeft te vervelen want behalve het interessante spel van de bandleden zijn de nummers onderling ook erg afwisselend van stijl.

Oceans of Sadness:
Deze belgische band is op dit moment met hun nieuwe cd heel erg aan de weg aan het timmeren in diverse europese landen. We zijn ook heel trots dat deze band de avond zal afsluiten. De band heeft inmiddels veel bekende podia aangedaan zoals o.a. Dynamo Open Air '99. In deze band zijn diverse elementen verenigd: brutaal en lief; melodieus en hartstochtelijk; de schemerzone tussen haat en liefde: emotie en Metal. Knappe melodieën die je bij de keel grijpen.

Presentator van de avond: Sjaak Bral:
Sjaak Bral: een naam die in Den Haag geen nadere toelichting behoeft.