CDA TWEEDE KAMERFRACTIE

CDA-leider De Hoop Scheffer ontzet door uitspraken Borst

CDA-leider De Hoop Scheffer heeft met ontzetting kennisgenomen van de uitspraken van minister Borst in de NRC van vandaag. In een interview met die krant geeft de minister aan dat zij vindt dat bejaarden die levensmoe zijn het recht moeten hebben om zelf een eind aan hun leven te maken. Hiervoor zou een zelfdodingsmiddel beschikbaar moeten zijn.

De Hoop Scheffer: Ik vind het onbegrijpelijk en zorgwekkend dat minister Borst deze uitspraken doet en maak me grote zorgen over naar wat voor samenleving wij op deze manier afglijden. De stemming over de euthanasie-wet is nog maar een paar dagen geleden of de minister wil al weer een volgende stap zetten. Juist nu deze dagen het feest van het Leven wordt gevierd, schetst de minister mensen de dood als perspectief. Het CDA wil zich in de politiek juist inzetten voor een samenleving waar meer aandacht en warmte is voor oudere mensen die eenzaam zijn en zorg nodig hebben. Juist een minister van Volksgezondheid zou zich moeten inzetten voor het realiseren van die zorg. Borst biedt echter een zelfmoordpil.

De CDA-leider zal aanstaande woensdag de minister-president om opheldering vragen. Ik wil graag weten of de minister namens het kabinet heeft gesproken. En zo niet, of de premier vindt dat de minister op deze manier mag doorgaan. , stelt De Hoop Scheffer.

Voor verder informatie: Jack de Vries, voorlichter, tel.
06-53714623.

14 apr 01 11:55