Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 11.30 uur
Winkeldief gepakt

BAARN Een vrouw die zonder betalen een fles drank wilde meenemen, is betrapt en aangehouden.
De vrouw, een 37-jarige inwoonster van Soest, nam de fles drank vrijdagmiddag rond twee uur mee uit een winkel aan de Hoofdstraat. Dit werd echter gezien. De vrouw probeerde weg te komen, maar kon door winkelpersoneel worden aangehouden en overgedragen aan de politie. Het is nog niet bekend welke straf de vrouw krijgt.

Doorrijden na aanrijding

SOEST Op de kruising Veldweg-Molenweg werd vrijdagavond rond kwart over acht een meisje op een snorfiets aangereden. De snorfietser die tegen haar aanreed ging er vandoor.

Door de haag van de begraafplaats zag het meisje, een 16-jarige inwoonster van Soest, de haar tegemoetrijdende snorfietser pas op het allerlaatste moment. Een frontale aanrijding was het gevolg. Beide snorfietsers vielen. Het meisje bleef liggen, de jongen krabbelde overeind en belde een ambulance. Hierna stapte hij op zijn snorfiets en ging er vandoor.

Het meisje is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na onderzoek mocht zij naar huis. Zij had kneuzingen aan pols en been. De politie is op basis van aanwijzingen van het meisje en een getuige op zoek naar de jongeman op de snorfiets.

Te veel op

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Zaterdagmorgen tegen half twee hield de politie een 26-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg aan. Hij had te veel gedronken.

De politie hield de automobilist op de Talmastraat staande voor een controle. Op het bureau blies hij 0,95 promille, voldoende voor een rijverbod van drie uur en een boete van 700 gulden.