Politiebericht Flevoland: gehele regio: 14-04-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Woningbrand
LELYSTAD In een woning aan het Hemeland is vandaag rond 11.45 uur brand uitgebroken. Een buurtbewoner sloeg alarm toen de brand uitsloeg; de bewoonster was op dat moment niet in de woning aanwezig. Het pand brandde volledig uit, maar er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Uit voorzorg zijn de buren gewaarschuwd om hun woning te verlaten. De brandweer wist om circa 13.15 uur het vuur in bedwang te krijgen. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Aanhouding na vechtpartij
LELYSTAD Na een vechtpartij in de Dukaatpassage is een 25-jarige man uit Lelystad aangehouden voor verhoor en een 29-jarige man uit Haarlem met licht letsel naar het Zuiderzeeziekenhuis gestuurd voor onderzoek. De beide mannen kregen ruzie tijdens het stappen in een uitgaansgelegenheid aan de passage, en zetten de vechtpartij voort toen ze de zaak uitgezet werden. De 25-jarige maakte deel uit van een groepje en zou onder meer de 29-jarige geslagen hebben met een riem, waarop de politie tussenbeide kwam.

Aanrijdingen met letsel
DRONTEN Op de Helling in Dronten is gistermiddag een 37-jarige automobilist uit Biddinghuizen licht gewond geraakt na een botsing met een 24-jarige automobilist uit Dronten. De 24-jarige reed op de Helling achter de man uit Biddinghuizen, die bij de kruising voor De Schans afremde. Dit werd te laat opgemerkt door de Drontenaar, die op dat moment net naar een geparkeerde ambulance keek. Na de aanrijding is de 37-jarige met rug- en nekklachten per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis voor onderzoek, waarna hij weer naar huis kon.

ALMERE Gisteravond is een 7-jarig meisje uit Almere licht gewond geraakt toen ze met haar fietsje in botsing kwam met een 17-jarige bromfietster uit dezelfde plaats. Het meisje fietste naast een vriendje over het fietspad naast de busbaan langs het Greta Garboplantsoen, maar begon te slingeren toen ze bijna met de fietsen tegen elkaar kwamen. Op dat moment reed de bromfietster vanaf de andere kant over het fietspad en kon haar niet meer ontwijken, met een botsing tot gevolg. Het meisje hield er twee losse melktanden en een dikke lip aan over, de fiets en de bromfiets raakten beschadigd.

Snelheidsovertreding
ALMERE Op de A6 ter hoogte van het Muiderzand is een 24-jarige automobilist uit Amsterdam aangehouden voor het ver overschrijven van de toegestane snelheid. De verdachte reed een onopvallende surveillancewagen van de politie voorbij met een snelheid van boven de 200 km per uur, waar 100 km per uur is toegestaan. Na een korte achtervolging werd 180 km per uur afgelezen op de officiële apparatuur, wat na correctie nog altijd een overschrijding van 68 km per uur opleverde. De verdachte is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanrijdingen onder invloed
SWIFTERBANT - Vanmorgen vroeg is een 35-jarige automobilist uit Harderwijk aangehouden na een eenzijdig ongeval op de Biddingweg. Tijdens het rijden wilde de man zijn mobiele telefoon pakken, waardoor hij van de weg raakte. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies 555 ug/l (1.3 promille). Na zijn aanhouding en voorgeleiding kreeg hij een rijverbod van zes uren en een proces verbaal.

ALMERE Een 36-jarige automobilist uit Almere is aangehouden op de Spoordreef nadat hij met hoge snelheid tegen een lantarenpaal was gereden. De man was gisteravond te hard de bocht ter hoogte van de afslag Distelweg ingereden, waarna hij de macht over het stuur verloor, in de middenberm tegen de lantarenpaal botste, om zijn as draaide en op de rechterhelft van de weg weer tot stilstand kwam. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies bij de blaasproef 590 ug/l (1.35 promille). Zijn rijbewijs is ingenomen en zijn auto is zwaarbeschadigd afgesleept.

Rijden onder invloed
EMMELOORD Afgelopen nacht is een 64-jarige automobilist uit Emmeloord in de Chroomstraat aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed stapvoets door de straat en reageerde in eerste instantie niet op signalen van de politie, die een controle wilden uitvoeren. Hij blies 710 ug/l (1.65 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

ZEEWOLDE Bij een controle is afgelopen nacht een 26-jarige automobilist uit Leusden aangehouden op de Dasselaarweg wegens rijden onder invloed. De man blies 320 ug/l (0.75 promille) en kreeg een rijverbod van twee uren en een proces verbaal.

ALMERE Aan de Oldewierde is een 54-jarige automobilist uit Almere tijdens een controle aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies 475 ug/l (1.1 promille) en kreeg een rijverbod van vier uren en een proces verbaal.