Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 14-04-2001 Persberichten district Sittard
Zaterdag 14 april 2001

Sittard; etalagekraak
Vrijdag 13 april werd om 06.00 uur geprobeerd de etalageruit van een parfumeriezaak aan de Limbrichterstraat in Sittard te vernielen. Toen dat niet lukte, ging de dader er vandoor. Om 06.30 uur kwam een tweede melding binnen van een inbraakalarm bij de zaak. Nu bleek dat de ruit wel kapot was. Een getuige vertelde een man gezien te hebben die met een hamer de ruit stuk sloeg. Hij droeg een blauw jack, een wollen muts en was met een fiets. Door het nu ontstane gat zag hij kans twee flesjes parfum te stelen. De waarde daarvan is niet bekend.

Stein; vernieling in speeltuin
Namens de speeltuin aan de Leentstraat in Stein werd vrijdag 13 april om 10.00 uur aangifte gedaan van vernieling. Onbekenden bleken diverse spijlen van een klimrek doorgezaagd en doormidden getrapt te hebben. Wie daarvoor in aanmerking komt, is niet bekend. Een schadebedrag is niet bekend.

Stein; mishandeling
Twee jongens van16 en 17 jaar uit Urmond fietsten vrijdag 13 april om 02.45 uur over de Heerstraat-Zuid in Stein toen ze een voor hun rijdende jongen passeerden. In het langsrijden maakte deze persoon een opmerking in de richting van het tweetal gemaakt. Toen deze stopten om te vragen wat er aan de hand was, belde de onbekende jongen met zijn gsm naar een onbekend iemand die enkele tellen later ter plaatse was. Deze begon direct op de twee jongens in te slaan en te schoppen. Het geweld was van dien aard dat het tweetal weg rende en hun fietsen achterlieten. Toen ze later terug kwamen, bleken de fietsen verdwenen. De knaap van de mishandeling wordt omschreven als iemand van ongeveer 18 jaar, lengte ongeveer 1,90 meter, zeer korte donkere haren. Hij droeg een bril met ronde glazen.

Sittard; dronken bestuurder
Vrijdag 13 april werd om 19.20 uur op het Tempelplein een auto gecontroleerd met enkele NEC-supporters. De bestuurder van die auto, een 20-jarige man uit Nijmegen, bleek alcohol gedronken te hebben. De blaastest gaf een promillage aan van 1,02. Tegen hem werd snelrecht toegepast waarbij hij een boete opgelegd kreeg van f.975,=. Doordat hij pas op 23.20 uur in vrijheid werd gesteld, miste hij ook nog de wedstrijd Fortuna-NEC. Behalve de bekeuring kreeg ook nog een rijverbod van 5 uren opgelegd.

Susteren; aanrijding met gewonden
Bij het nemen van een flauwe bocht van de SW-16 in Susteren belandde vrijdag 13 april om 20.25 uur een 27-jarige bestuurster uit Susteren in de berm van de weg en verloor daardoor de controle over haar auto. Daardoor kwam ze op het weggedeelte terecht bestemd voor het tegemoetkomende verkeer en botste daar frontaal op een bestelauto bestuurt door een 27-jarige man uit Susteren. De klap was ze hevig dat de complete motor uit de auto van de vrouw werd geslingerd. Door rondvliegende onderdelen raakte ook nog de auto van een 45-jarige vrouw uit Echt beschadigd. De bestuurder van de bestelauto raakte bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. Zowel hij als de veroorzaakster van de aanrijding werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)