Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 14-04-2001 Persberichten district Maastricht
Zaterdag 14 april 2001

Maastricht; inbeslagname crosser
Vrijdag 13 april om 23.50 uur zag de politie over de Scharnerweg in Maastricht twee jongens op een crossbrommer/motor rijden zonder helm en zonder verlichting. Bij controle bleek aan 12-jarige jongen uit Maastricht de bestuurder te zijn. Toen hij in de gaten kreeg dat zijn crosser in beslag genomen werd, vond hij alles maar flauwekul. Hij had geen tijd en had wel wat anders te doen. Wat dat was, werd niet duidelijk. De jongen werd overgedragen aan zijn ouders.

Maastricht; etalagekraak
Vrijdag 13 april gooide een onbekende man om 22.25 uur een ruit in van een brillenzaak aan de Mariastraat in Maastricht. Met enkele dure zonnebrillen als buit ging hij er vandoor in de richting van de Muntstraat. Toen hij op een gegeven moment zich omdraaide en terugkwam, werd hij aangehouden door twee getuigen die hem wilden ophouden. Plotseling trok de verdachte een mes en maakte daarmee stekende bewegingen. Gezien dit geweld moesten de getuigen hem los laten waarna de verdachte vluchtte. De waarde van de buit is niet bekend.

Maastricht; drugs verstopt
Tijdens de patrouille werd de politie vrijdag 13 april om 20.30 uur op de Coxstraat in Maastricht aangesproken door een getuige die gezien had dat kort daarvoor iemand iets onder een daar staande container verstopt had. Toen de politie op onderzoek uitging, werd een zakje met ongeveer 50 gram cocaïne aangetroffen. Het bleef onbekend wie het daar neergelegd heeft.

Maastricht; computers gestolen
Vrijdag 13 april werd om 23.30 uur ingebroken in een bedrijf aan de Arrestruwe in Maastricht. De toegang werd verkregen door het verbreken van een ruit. Door een getuige werden twee mannen als dader gezien. Voor zover bekend wisten de daders drie computers uit het bedrijf te stelen. DE waarde hiervan is niet bekend.

Maastricht; dronken bestuurder
Zaterdag 14 april controleerde de politie om 03.15 uur op de Bosscherweg een 55-jarige autobestuurder uit Lanaken. De man trok de aandacht van de patrouille omdat hij kort daarvoor op de Maasboulevard en de Bosscherweg bijna tegen de vangrail was gebotst. Tijdens de controle bleek dat de bestuurder gedronken had. De blaastest gaf een promillage van 1,48 aan. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)