Van: organisatie hardrockfeest,
Publ.: Arjen Petri
Gerrit van der Veenlaan 79,
2552 WE Den Haag
tel.: 070-3973575 of 0626306770
emailadres: daltonopnstudio@netscape.net

Den Haag, 15 april 2001

Geachte dames/heren,

Op zaterdag 14 april a.s. is er weer een hardrockfeest geweest in partycentrum Zichtenburg. De organisatie van het feest werd verrast door een recordaantal bezoekers. Het ging dit keer om een jubileumeditie (het was het tiende hardrockfeest) en kosten nog moeite waren gespaard om er een knalfeest van te maken. Sjaak Bral heeft dit typisch haagse feest, op zijn bekende eigen wijze, gepresenteerd. Er was weer een enorm podium gebouwd met een zeer professionele geluidsinstallatie en lichtshow. Er zijn met meerdere cameraposities ook live-registraties gemaakt die live op een groot scherm in de zaal te zien waren. Ook de kleine markt achterin de zaal waar allerlei artikelen te koop waren zoals: T-shirts van bands, cd's, outfits enz..waren een groot succes. Bij de Tattoo-stand was het dringen geblazen. Met twee man heeft men de hele avond ware kunstwerken op allerlei lichaamsdelen van vele hagenaars geplaatst.

In de stampvolle zaal hebben de vele honderden bezoekers kunnen genieten van de performance van de zes bands. Aberration maakte een flitsende start met een zeer afwisselend repertoire. Deze band, die bestaat uit muzikanten met een leeftijd van hooguit twintig, heeft het spelen met veel techniek hoog in het vaandel staan. Van T. was speciaal voor het 10e hardrockfeest in het leven geroepen. Deze gelegenheidsformatie heeft een set Megadeth-covers laten horen op een manier waar Megadeth zelf nog een puntje aan kan zuigen. Rosie is een oude bekende op het hardrockfeest. Deze band speelt eigen nummers in de stijl van ACDC. Volgens de liefhebbers in de zaal mocht ACDC willen dat ze nog zulke nummers konden schrijven. Gaos, de huisband van het hardrockfeest heeft er traditiegetrouw weer een ....zooi van weten te maken. Tijdens één van de nummers liet de band in één keer zo'n vijftig liter water in het publiek storten. Kort daarop werd men vervolgens bestookt met confettiekanonnen en honderden ballonnen. Roadkill heeft een strakke set met Iron-Maiden achtige nummers neergezet. De wervelende show van de band en een strakke sound wist heel wat los te maken in het publiek. Oceans of Sadness, een band uit Belgie die op dit moment stevig aan de weg timmert liet het publiek van de éne verbazing in de andere vallen. Hele extreme afwisselingen in de muziek maken het ook voor niet-liefhebbers van zo'n harde band interessant om naar te luisteren. Van het éne op het andere moment wist de band over te schakelen van zwaar klassiek naar pure death-metal. Vooral het bereik van de zanger was erg indrukwekkend. Sjaak Bral wist tussen de bands door het publiek te bespelen en lulde op zijn geheel eigen wijze de hele avond aan elkaar.

Na het spetterende succes van het tiende hardrockfeest gaat de organisatie zich weer opmaken voor het elfde hardrockfeest volgend jaar. Wat er gaat gebeuren om het volgend jaar nog groter uit te laten pakken houden wij nog even tegoed. U hoort nog van ons!

We zouden het heel erg op prijs stellen als u aandacht zou willen besteden aan dit evenement. Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben hoop ik dat u mij even emailt of belt (mijn telefoonnummers en emailadres staan bovenaan de brief).

Namens de organisatie: Arjen Petri.

Voor meer informatie en foto's:
www.hardrockfeest.com