Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 15-04-2001 Persberichten district Heerlen
Zondag 15 april 2001

Heerlen; autodieven
Zaterdag 14 april deed een 37-jarige Heerlenaar om 07.00 uur aangifte van diefstal van zijn auto die geparkeerd stond op de Limburgiastraat in Heerlen. Op zondag 15 april ziet de politie om 01.50 uur de gestolen auto met daarin drie mannen rijden over de Spoorsingel in Heerlen. In de doodlopende Eijmaelstraat sprong het drietal uit de auto en sloeg op de vlucht. Twee van de drie verdachten wist de politie aan te houden. Het waren een 39-jarige man uit Heerlen en een 28-jarige man uit Landgraaf. Het tweetal werd ingesloten. De politie is op zoek naar de derde verdachte.

Heerlen; hennepplantage
Omdat het vermoeden bestond dat zich in de woning van een 48-jarige bewoner van de Vinkenstraat in Heerlen een hennepplantage bevond, stelde de politie daar op zaterdag 14 april om 12.45 uur een onderzoek in. In totaal werden 225 hennepplanten en de daarbij benodigde groeiapparatuur in beslag genomen. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; drugsdealer aangehouden
Zaterdag 14 april controleerde de politie om 14.55 uur op de Bongerd te Heerlen een 34-jarige man waarbij in diens kleding 30 gram heroïne en cocaïne werd aangetroffen. In zijn kleding werd ook sleutels aangetroffen van twee gehuurde kamers aan de Heerenweg in Heerlen. Toen de politie daar een onderzoek instelde, werd nog ongeveer 1,5 kilo heroïne/cocaïne aangetroffen. Deze drugs lagen onder andere verstopt in de ijskast, in geluidsboxen en in opgerolde sokken. Ook werd nog een geldbedrag van enkele duizenden guldens, een stiletto en een busje met traangas aangetroffen. Alle spullen werden in beslag genomen. De verdachte werd in verzekering gesteld.

Hoensbroek; beroving mislukt
Toen een 17-jarige jongen uit Hoensbroek zaterdag 14 april om 17.45 uur over de St. Jansstraat in Hoensbroek liep, kwam er plotseling een man op hem af die zei hem neer te steken wanneer hij zijn beurs niet afgaf. Daarbij hield hij dreigend een hand in zijn jas verstopt. Toen de jongen zijn beurs afgaf, hield hij die stevig vast op het moment dat de overvaller de beurs wilde pakken. De overvaller moest toen met twee handen aan de beurs trekken. Op dat moment pakte de jongen de overvaller vast en begon hard om hulp te schreeuwen. Een tot nu toe onbekende jongeman wilde het slachtoffer te hulp schieten doch de overvaller zag kans zich los te rukken en vluchtte in de richting van de Juliana Bernhardlaan. Hij maakte niets buit.

Heerlen; belediging
Terwijl de politie op zondag 15 april om 02.15 uur op de Akerstraat in het Heerlense centrum patrouilleerde slingerde een 22-jarige man uit Landgraaf in het bijzijn van diverse passanten allerlei soorten verwensingen en beledigingen in de richting van de politie. Daarop werd hij aangehouden waarbij het nodige verzet pleegde. Hij werd ingesloten in het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerlen; dronken bestuurder
Zondag 15 april reed de politie om 05.35 uur over de Imstenraderweg in Heerlen toen hen een 34-jarige autobestuurder uit Schinnen op de voor hem verkeerde weggedeelte tegemoet kwam. Bij onderzoek bleek dat die man gedronken had. De blaastest gaf een promillage aan van 1,18.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)