Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 15-04-2001 Persberichten district Maastricht
Zondag 15 april 2001

Maastricht; diefstal motor
Tussen vrijdag 13 en zaterdag 14 april werd vanaf het Walramplein in Valkenburg de Harley-Davidson-motor van een 52-jarige man uit Hazerswoude-Rijndijk gestolen. Ondanks dat de motor met maar liefst drie sloten afgesloten was, zag men toch kans hem te stelen. De waarde van de motor is niet bekend.

Maastricht; belediging
Zaterdag 14 april om 17.20 uur zag de politie een 37-jarige man uit Maastricht zonder helm en tegen het verkeer in op zijn bromfiets over de Grote Gracht in Maastricht rijden. Bij controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een bromfietscertificaat of een daarmee gelijkstaand rijbewijs. Toen hem proces-verbaal aangezegd werd, vond hij het nodig beledigende taal te bezigen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachte werd voor de belediging Lik-op-Stuk beleid toegepast hetgeen betekende dat hem direct een boete van f. 500,- werd opgelegd.

Maastricht; straatroof
Toen een 66-jarige vrouw uit Maastricht zaterdag 14 april om 18.40 uur over het trottoir van de Dokter Bakstraat in Maastricht liep, werd ze voorbij gereden door twee fietsers. Tijdens het voorbijrijden werd plotseling de tas van de schouder van de vrouw gerukt. In deze tas zaten enkele persoonlijke spullen waaronder een bril met een waarde van f. 1000,-. Na hun daad vluchtten de daders via de Via Regia en passeerden daar twee vrouwen. Omdat deze mogelijk een signalement van de daders kunnen verstrekken, worden deze dames verzocht zich met de politie in verbinding te stellen.

Maastricht; deur geramd
Zondag 15 april werden om 03.10 uur door het personeel van een aan de Oeverwal in Maastricht gelegen zaak enkele lastige klanten buiten de deur gezet. Enkele minuten later kwam het gezelschap terug en reed met een Ford tegen de toegangsdeur van de zaak op. Ook werden enkele stenen in de richting van het personeel gegooid waarna men zich weer snel met de auto uit de voeten maakte. Tijdens het onderzoek naar de bewuste Ford werd op de St. Maartenslaan een zwaar beschadigde geparkeerde Mazda aangetroffen die kennelijk door Ford aangereden was. Op de verderop gelegen Sint Maartenspoort stond uiteindelijk de zwaar beschadigde Ford. Bij deze auto werd niemand meer aangetroffen. Onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat de Ford gestolen is van een 25-jarige man uit het Duitse Hurth.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)