Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 15-04-2001 Persberichten district Sittard
Zondag 15 april 2001

Geleen; dreigen met pistool
Toen een 38-jarige man uit Beek zaterdag 14 april om 13.30 uur met zijn auto over de Spaubeeklaan in Geleen reed, zag hij dat naast hem twee jongens op een blauwe bromscooter reden waarvan de bestuurder een gebaar naar zijn hoofd maakte. Toen de autobestuurder zijn voertuig iets verderop voor het rode licht tot stilstand moest brengen, stopte het tweetal naast hem en werd hem gebaard om uit te stappen. Nadat de zich van geen kwaad bewust zijnde man was uitgestapt, kreeg hij verwensingen naar zijn hoofd geslingerd omtrent zijn rijgedrag. Inmiddels had de bestuurder van de scooter zijn helm afgezet en sloeg daarmee enkele keren in de richting van de autobestuurder. Deze kon de slagen afweren en wilde weer terug naar zijn auto lopen toen hij weer geslagen werd. Toen hij naar de scooterbestuurder toeliep, haalde deze plotseling een pistool te voorschijn en richtte dit op de autobestuurder. Daarbij werd de opmerking gemaakt dat hij moest maken dat hij wegkwam. Toen de man in zijn auto stapte om middels zijn gsm de politie te bellen, reed het tweetal hard weg in de richting van de Oranjelaan. Van hen ontbreekt elk spoor.

Susteren; autokrakers
Zaterdag 14 april om 21.30 uur betrapte de eigenaar van een autohandel aan de Handelsweg in Susteren een drietal knapen in een van zijn op het terrein gestalde voertuigen. Hij wist een van de verdachten een 17-jarige jongen uit Susteren, vast te grijpen en over te dragen aan de politie. Hij werd ingesloten in het politiebureau. Naar de overige twee verdachten wordt een onderzoek ingesteld.

Sittard; inbrekers aangehouden
Zondag 15 april kreeg de politie om 01.30 uur een melding dat men vermoedelijk aan het inbreken was in het in aanbouw zijnde appartementencomplex aan de Putstraat in Sittard. Omdat bij de politie het vermoeden bestond dat de verdachten zich nog in het complex konden bevinden, werd de hulp ingeroepen van de diensthond "RIK". Nadat deze op pad was gestuurd trof hij, verstopt achter een keukenblok, twee inwoners uit Sittard (17 en 24 jaar) aan. Beiden kozen eieren voor hun geld en kwamen vrijwillig te voorschijn waarna ze werden aangehouden.

(Bureau Voorlichting district Kerkrade; 045 - 400 20 06)