Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van zondag 15 april
13:21 zondag 15 april 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Dronken automobilist zonder rijbewijs veroorzaakt aanrijding

HOOGEVEEN. Een dronken 28 jr. automobilist veroorzaakte zaterdagmiddag in zijn woonplaats Hoogeveen een aanrijding. Op de kruising van de Nadirlaan met de Neptunus sloeg hij linksaf. Hij nam de bocht echter niet ruim genoeg en schampte de zijkant van een andere auto die voor de kruising stilstond om hem voorrang te verlenen. Deze auto werd bestuurd door een 44 jr. vrouw uit Hoogeveen. De gewaarschuwde politie stelde vast dat de man gedronken had en bovendien niet in het bezit is van een rijbewijs. Hij werd aangehouden. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse dat de man een alcoholgehalte had van 1,55 promille. De auto waarin hij reed werd in beslag genomen. Het is al de derde keer dit jaar dat de man is aangehouden voor rijden onder invloed.


*
Auto botst tegen afslaande tractor

VEENOORD. Op de Boerdijk in Veenoord raakten zaterdagmiddag een 29 jr. automobilist uit Emmen en zijn 33 jr. passagier uit dezelfde plaats licht gewond bij een aanrijding met een tractor. De man haalde de voor hem rijdende tractor in. Net op dat moment sloeg de bestuurder van deze tractor, een 75 jr. man uit Holsloot, links af. De auto botste tegen de zijkant van de ploeg welke achter de tractor zat. De beide gewonden werden door ambulancepersoneel behandeld aan wat lichte verwondingen. De auto moest worden afgesleept. Volgens de tractorbestuurder had hij de linkerrichtingaanwijzer van de tractor in werking. Volgens de automobilist niet.


*
Geen voorrang

MEPPEL. Op de kruising van de Hoogeveenseweg met de Oosterbroekenweg in Meppel raakte zaterdagmiddag bij een ongeval een 32 jr. motorrijder uit De Wijk lichtgewond. Hij reed achter een andere motor over de Hoogeveenseweg. Een 31 jr. vrouw uit Ruinen reed vanaf de Oosterbroekenweg de Hoogeveenseweg op en verleende daarbij geen voorrang aan de beide motorrijders. De eerste motorrijder, een 27 jr. man uit Rotterdam, kon de auto nog net ontwijken maar kwam wel ten val. De motorrijder uit De Wijk botste tegen de zijkant van de auto. De lichtgewonde motorrijder werd in het ziekenhuis behandeld.


*
Ernstig gewonde bij verkeersongeval net over de Duitse grens

ESCHEBRUGGE/COEVORDEN. Bij een ernstig verkeersongeval op de Bundesstrasse 403, vlak voor de grensovergang in de Krimweg bij Coevorden, botste zondagmorgen tegen 06.10 uur een Nederlandse personenauto met vier jongeren van 20 en 21 jr. uit Hoogeveen en Hollandscheveld tegen een boom. Hierbij raakte een van de inzittenden zwaar gewond. De 20 jr. bestuurder uit Hoogeveen en de beide andere inzittenden raakten licht gewond. De bestuurder had gedronken en werd aangehouden door de Duitse politie. Bovendien had hij een kleine hoeveelheid Marihuana in zijn bezit. Na betaling van een vorläufigen sicherheitsleistung van 1000 DM werd de bestuurder na verhoor op vrije voeten gesteld. Over de toestand van de zwaar gewonde is niets bekend. De jongeren waren op de terugreis na een bezoek aan een Duitse discotheek. In een bocht naar links vloog de auto rechtdoor. Na 35 meter door de berm knalde de auto tegen een boom. De auto draaide een keer om de boom heen en kwam op de kop tot stilstand. De auto werd totaal vernield.

Nadere informatie over dit bericht bij het Kommissariat Emlichheim, tel. (0049) 5943 92000


*
Geen rijbewijs - wel alcohol

PEIZE. Door een telefoontje van een oplettende burger en de hulp van een taxichauffeur kon de politie zaterdagavond op de Groningerweg in Peize een 33 jr. man uit die plaats aanhouden. Kort voor zijn aanhouding had de man op de kruising van de Groningerweg met de Westerweg met zijn auto een verkeersbord omver gereden. Hij reed zonder te stoppen verder. Een stuk verder stopte hij om te plassen. Een omwonende zag dit en de beschadigde auto en belde de politie. Een taxichauffeur was inmiddels voor de beschadigde auto gestopt en hield de bestuurder aan de praat. De politie stelde vast dat de man gedronken had. Hij werd aangehouden waarbij hij zich verzette. Op het politiebureau bleek uit de ademanalyse een alcoholgehalte van 1,8 promille. Een rijbewijs bezit de man niet. Zijn auto werd in beslag genomen. In deze auto vond de politie een kratje bier. Deze bleek eerder op de dag gestolen te zijn bij een winkel in Roden.


*
Rijbewijs kwijt

HOOGEVEEN. Op de Sportveldenweg in Hoogeveen hield de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 26 jr. automobilist uit Ruinerwold aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van 1,4 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.


*
Motor gestolen

ASSEN. Een alarmsysteem en een tweetal schijfremsloten konden zaterdag niet voorkomen dat in de Menning in Assen de motor van een 26 jr. man uit Groningen werd gestolen. De man had zijn mintgroene/witte Kawasaki ZX9 Ninja tegen 11.00 uur geparkeerd naast een winkel. Om 14.00 uur ontdekte hij dat de motor was gestolen.


*
Winkelinbraken

ASSEN. In de nacht van zaterdag op zondag werden uit een winkel aan de Pelikaanstraat in Assen een aantal geluidsboxen gestolen. Een etalageruit werd vernield.

EMMEN. Uit een kantoor annex winkel aan de Dalipassage in Emmen werd in de nacht van zaterdag op zondag een computer gestolen. Ook hier werd een grote ruit vernield waarna de computer van een bureau kon worden gepakt.

ASSEN. Uit een winkel aan de Brink in Assen werden in de nacht van zaterdag op zondag een paar flessen wijn uit de etalage gestolen. Ook hier werd een raam vernield. De daders, twee jongens van 15 en 20 jr. uit Assen, hadden echter pech dat een getuige dit zag en de politie precies kon aanwijzen waar ze naar toe waren gegaan. Op de Gedempte Singel hield de politie de beide daders aan. De jongens hadden gedronken en geblowd


*
Vandalen aangehouden

ASSEN. In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie in Assen een aantal vandalen aan. Op de Brinkstraat werd een 25 jr. man uit Assen aangehouden die wordt verdacht van het vernielen van een taxi. Hij werd op aanwijzing van getuigen aangehouden. Later in die nacht hield de politie drie jongeren van 15, 19 en 21 jr. uit Assen aan die worden verdacht van het ingooien van een paar ruiten van het politiebureau aan de Weiersstraat. De jongeren maakten deel uit van een groepje dat zich zeer vervelend gedroeg in de hal van het politiebureau en daaruit werd verwijderd. Even later werden een aantal stenen naar binnen gegooid. Van de wegvluchtende jongeren konden deze drie worden aangehouden.


*
Brandje

KLAZIENAVEEN. In de nacht van zaterdag op zondag ontstond er brand in een open berghok achter een winkel aan de Langestraat in Klazienaveen. De brandweer was net op tijd en kon voorkomen dat de brand oversloeg naar de winkel. Waarschijnlijk is de brand door brandstichting ontstaan in een stapel papier. De eigenaar heeft aangifte gedaan.


*
Kentekenplaten van autos gehaald

NIEUW RODEN. Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag zeker tien kentekenplaten van geparkeerde autos gesloopt. De platen werden zondagmorgen gevonden in de berm van de Juffrouw Clewitsstraat. De autos stonden geparkeerd in de Madelief, Veenwortel, Ereprijs en Weidebloem in Roden.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe