De Vrije Akademie Delft speelt:
DE GROENE KAKETOE

Vanaf zondag 15 april speelt de Jeugdtheaterschool van de Vrije Akademie Delft het stuk 'De Groene Kaketoe'. Het verhaal speelt zich af tijdens de Franse Revolutie. De Binnenhof van de Vrije Akademie wordt voor deze voorstelling totaal omgebouwd. Kaarten voor deze voorstelling kosten f 15,-.

Ervaren spelers van de Jeugdtheaterschool van de Vrije Akademie Delft spelen "De Groene Kaketoe" geschreven door Arthur Schnitzler. Het verhaal speelt zich af op de avond dat tijdens de Franse Revolutie de Bastille valt. De locatie is een café met de naam "De Groene Kaketoe". In dit café spelen de toneelspelers dat ze hoeren, bandieten, brandstichters en ander tuig zijn. Het café wordt geleid door een waardin en de bezoekers zijn de adel van Parijs, die zich komen verlustigen aan de ellende van het volk.

Voor de voorstelling wordt de Binnenhof van de Vrije Akademie Delft omgebouwd tot een Frans café. Het publiek (maximaal 65 man/vrouw groot) zit aan stoeltjes en tafeltjes en vormt onderdeel van het decor. Tijdens het stuk wordt er gespeeld, gedanst, gemusiceerd en ook een consumptie hoort bij de voorstelling. Kortom een flitsend kostuumstuk.
De voorstelling wordt gemaakt door 30 spelers: 4 volwassenen en 26 jongeren, onder regie van Kees Thielen en een zeven-koppige muziekgroep onder leiding van Ida Hazenberg.

De voorstellingen zijn op zondag 15 april, maandag 16 april, vrijdag 20 april, zaterdag 21 april, zondag 22 april, vrijdag 27 april en zaterdag 28 april aanvang 20.30 uur. Op tweede paasdag, maandag 16 april is er een extra middagvoorstelling om 14.30 uur.

Toegangskaarten voor deze voorstelling kosten f 15,- en zijn verkrijgbaar bij de receptie van de Vrije Akademie Delft, Westvest 9 op werkdagen van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00-14.00 uur en indien beschikbaar aan de zaal. Per voorstelling zijn slechts 60 kaarten beschikbaar.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u bellen met: Kees Thielen: 015-2602845 of Henny van Leeuwen 015-2602846.