Paasraces, maandag 16 april 2001

Sprintrace, Libertel- Vodafone Dutch Touring Car Championship (DTCC)

De allereerste overwinning van het raceseizoen 2001 in het Libertel- Vodafone DTCC is voor Donald Molenaar! De verwachtingen voor een mooi nieuw seizoen zijn hierdoor groot. Molenaar heeft met het Renault Dealerteam bewezen dat de stijd met de BMW's open is.

Al in de tweede ronde wist de coureur zijn Renault Clio RS, op een natte baan, naast de BMW van Sandor van Es te zetten. Molenaar kon hem in de Tarzanbocht passeren en hield de man die vanaf pole- position startte de rest van de race achter zich. "Donald had zijn set- up beter voor elkaar. Wij hadden gedacht dat het natter weer zou blijven en gingen met een volledige regenafstelling van start. Donald niet. Het werd alleen droger, waardoor Donald gewoon sneller kon gaan", aldus Van Es.

De nieuwkomers Tom Coronel en Cor Euser maakten de race om de derde positie tot de finishlijn spannend. Euser wist de laatste twee ronden op de bumper van Coronel te zitten, maar Coronel liet de Herpenaar niet aan zich voorbijgaan en werd derde.

Phil Bastiaans reed een geweldige race. De limburger moest vanaf een laatste plaats starten. De Renault- rijder had afgelopen zaterdag geen kwalificatie kunnen rijden, omdat zijn auto nog niet klaar was. Bastiaans pakte bij de start al zo'n drie plekken en reed na vijf ronden al op de zevende positie, achter zijn ploeggenoot Bert Ploeg.

De enige vrouw in het veld, Gaby Uljee, maakte het Marcel Alderden, Ben Janbroers, Jan Joris Verheul en Tim Coronel behoorlijk lastig. Uljee wist in een spannend gevecht de mannen een aantal ronden achter zich te houden. Helaas kon Uljee dit niet volhouden tot het einde van de race, doordat ze eventjes van de baan raakte. Ze reed de race wel uit, maar eindigde als laatste.

De gladheid op de baan zorgde ervoor dat Paul van Splunteren zijn opwarmronde eindigde in de vangrail. De monteurs van het Trium Team Lexus plakten de motorkap van de auto met wat tape vast, zodat Van Splunteren alsnog van start kon gaan. Dit moest wel vanuit de pitsstraat, aangezien de aanloop ronde voor de start al was begonnen. De coureur uit Vught ging uiteindelijk als twaalde over de finish.

Uitslag:

1. Donald Molenaar (2:04.350), Renault Clio RS 2000, acht ronden in 16:44.343, 123. 304 km p/u

2. Sandor van Es (2:04.350), BMW 320i E46, acht ronden op 0.591, 123.232 km p/u

3. Tom Coronel (2:04.658), BMW 320i E46, acht ronden op 3.639, 122.859 km p/u

Uitslag privateerscup:

1. Ben Janbroers, 2. Marcel Alderden, 3.Ron Braspenning