Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van maandag 16 april
16:24 maandag 16 april 2001

Dirk Neef 06 - 51 557 950

Bromscooter rijdt voetganger omver

EMMEN. Op het fietspad langs de Nieuw Amsterdamsestraat in Emmen reed een 24 jr. man uit Nieuw Amsterdam zondagavond met zijn bromscooter een voetganger omver. Hierbij raakte de voetganger, een Duitse man waarvan de gegevens nog niet bekend zijn, licht gewond. Hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De bromfietser zag te laat dat er op het onverlichte fietspad drie mannen liepen. Hij remde nog wel maar botste desondanks tegen een van de wandelaars. De scooterbestuurder kwam ook te vallen maar bleef ongedeerd. Omdat hij gedronken had werd hij aangehouden en werd er op het politiebureau een ademanalyse uitgevoerd. Hieruit bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,6 promille.


*
Dronken bestuurder met auto in de sloot

HOOGEVEEN. Op de Trekgatenweg bij Hoogeveen reed zondagmorgen een 31 jr. man uit Hollandscheveld met zijn bestelauto in de sloot. De man had gedronken en werd aangehouden. Uit de ademanalyse kwam een alcoholgehalte naar voren van ongeveer 1,75 promille. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man verkeerde nog onder invloed van rijkelijk alcoholgebruik op zaterdagavond. Bovendien had hij zondagmorgen ook al weer twee pilsjes gedronken.


*
Auto-inbraken

EMMEN. Tussen vrijdagmiddag en zondagmorgen werd vanaf een parkeerplaats van een bungalowpark aan de Sandurdreef in Emmen een Duitse rode Opel Kadett gestolen. De eigenaar, een inwoner van Köln, verblijft op het bungalowpark.
Zondagmorgen werd in de Wekingeslag in Emmen een auto opengebroken. Een raam werd vernield. Uit de auto werd een radardetector gestolen.

ASSEN. In de nacht van zaterdag op zondag werd in de Venestraat in Assen een radio uit een auto gestolen. Een raam werd geforceerd.

MEPPEL. In de Breitnerhof in Meppel werd in de nacht van zondag op maandag geprobeerd een auto te stelen. De diefstal werd voorkomen doordat de eigenaar zag dat er iemand in zijn auto zat. Toen hij bij zijn auto kwam was de autokraker echter al verdwenen. De sloten, stuurkolom en het contactslot waren vernield.
In dezelfde nacht werd in de Kromme Elleboog in Meppel een auto opengebroken. Uit deze auto werden de radio en wat CDs gestolen. Een slot werd geforceerd.

RUINERWOLD. Op een parkeerplaats aan de weg Dijkhuizen in Ruinerwold werden in de nacht van zondag op maandag twee autos opengebroken. Uit de autos werden jassen en mobiele telefoons gestolen. Bij deze autos werden de sloten geforceerd.

WIJSTER. In de nacht van zondag op maandag werden in het Hamveld in Wijster uit een op een erf geparkeerde auto o.a. een radio, GSM toestel en zonnebril gestolen. Het is niet duidelijk hoe men in de afgesloten auto is gekomen.


*
Inbraken

MEPPEL. Zondagmiddag werd ingebroken in een woning aan de Prinsengracht in Meppel. De bewoners waren afwezig. Men kwam binnen door een ruit van een deur te vernielen. Uit de woning is o.a. een klein bedrag aan geld gestolen.

ZUIDLAREN. Zondagavond is uit een woning aan de Telefoonstraat in Zuidlaren een kluis met o.a. wat sieraden gestolen. Men kwam binnen door een deur open te breken.

RODEN. Zondagavond is ingebroken in een woning aan de Stinsenweg in Roden. Een ruit werd vernield en de woning doorzocht. Er wordt een portefeuille met wat geld vermist.

EELDE. Bij een inbraak in de nacht van zaterdag op zondag in het bejaardencentrum aan de Schoollaan in Eelde, zijn in ieder geval twee computers gestolen. Men kwam binnen door een raam open te breken.


*
Vernielingen in schuur

EMMEN. In een loods aan de Nieuw Amsterdamsestraat in Emmen hebben onbekenden grove vernielingen gepleegd aan zeker vier caravans, een camper en twee boten. De loods dient als winterstalling. Men kwam binnen door de sloten van de toegangsdeuren te vernielen. De vernielingen werden zondagavond ontdekt. De eigenaars moeten nog aangifte doen. De politie stelt een onderzoek in.


*
Mishandeling

MEPPEL. Een 22 jr. jongeman uit Meppel is in de nacht van zaterdag op zondag in een horecagelegenheid in het centrum van Meppel mishandeld. Hij kreeg zonder enige aanleiding een klap in het gezicht waardoor hij enkele minuten buiten bewustzijn was. Hij is in het ziekenhuis onderzocht en behandeld. Door getuigen is de politie op de hoogte van de identiteit van de dader.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe