Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-04-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 11.30 uur
Speelgoedpistolen

WOERDEN Na een melding dat in een trein drie jongens met een vuurwapen zaten, hield de politie de jongens zaterdagavond rond half negen op het Woerdense station aan.

De trein kwam uit de richting Gouda. Achter in de trein zaten vier jongens. Een agent zag bij een jongen een pistool. Op aangeven van de agent liet de jongen het wapen vallen. Het bleek om een speelgoedpistool te gaan. Een andere jongen had ook een speelgoedpistool bij zich.

Gezien de pistolen op echte wapens leken zijn de jongens aangehouden en verhoord. De jongens, Utrechters van 16 en 15 jaar, verklaarden de wapens te hebben gewonnen op de Leidse kermis. De Utrechtse politie seinde de collegas in Leiden hierover in, die de zaak in onderzoek heeft. De jongens lieten de speelgoedpistolen achter bij de politie.

Te veel op

RIJN & VENEN Een damwand voorkwam dat een dronken automobilist zondagmorgen tegen kwart over één bij Breukelen het kanaal inreed. De automobilist, een 44-jarige inwoner van Nieuwersluis, raakte op de Westkanaaldijk in de slip, draaide rond en reed richting kanaal. Door de rand van de damwand kwam de auto niet in het kanaal terecht. Agenten zagen dit gebeuren en spraken de bestuurder aan. Hij rook naar alcohol. Een blaastest op het bureau leverde 1,85 promille op. De automobilist vond de uitslag te hoog en liet op eigen kosten een tweede test doen bij een arts. De man is zijn rijbewijs kwijt en moet zich voor de rechter verantwoorden.

In Woerden controleerde de politie rond half twee zondagmorgen op de Jozef Israelslaan een automobilist op alcohol. De bestuurder, een 42-jarige inwoner van Amstelveen, blies 1,5 promille. Hij is zijn rijbewijs kwijt.

Een 26-jarige inwoner van Maarssen werd zondagmorgen tegen vijf uur aangehouden wegens rijden onder invloed. De man werd op de Rijksstraatweg in Loenen aan de Vecht gecontroleerd door de politie. Op het politiebureau blies hij 0,95 promille. Hij moet zich voor de rechter verantwoorden.