Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-04-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 11.00 uur
Bekneld na aanrijding

UTRECHT Na een aanrijding tussen twee autos raakten een 36-jarige vrouw uit Benschop en een 23-jarige man uit Haarzuilens zodanig bekneld dat de brandweer de daken van de autos moest knippen om de slachtoffers te bevrijden.
Zaterdagavond rond tien uur reed de vrouw met haar auto weg van een parkeerplaats aan de Amsterdamsestraatweg. Bij het wegrijden zag zij de naderende auto over het hoofd waardoor haar auto in de flank werd aangereden.
Door de ravage die hierdoor ontstond raakte de twee auto zo zwaar beschadigd dat de inzittenden bekneld raakte. De Amsterdamsenstraatweg is tot rond middernacht voor het verkeer afgesloten geweest.

De gewonden zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Aanhouding autodieven

UTRECHT Twee Utrechters van 18 en 19 jaar zijn zaterdagmiddag rond drie uur op de Amerhof aangehouden nadat zij daar hun gestolen auto hadden geparkeerd. De politie zag de twee in de auto rijden en wist dat deze auto op elf april vanaf de Groeneweg was gestolen. Bij het zien van de politie gingen de twee er als een haas vandoor maar hun vrijheid was van korte duur.
In de kofferbak van de gestolen auto werden nog twee computers aangetroffen. De kabels van deze computers waren doorgeknipt. De computers zijn waarschijnlijk buitgemaakt bij een inbraak in Lunetten.

Buurtbewoners houden inbreker aan

UTRECHT Nadat hij in een auto had ingebroken werd een 33-jarige Utrecht door buurtbewoners in zijn kraag gegrepen. Op de Hoogravenseweg werd de man op heterdaad betrapt bij het inbreken in een auto. De dader had het voorzien op de computerapparatuur die de eigenaar tijdens het verhuizen even in zijn auto achterliet.

Oplettende getuigen bedachten zich geen moment en wilde de inbreker aanhouden. De man ging er vandoor maar kon na een korte sprint op de Eemstraat worden ingerekend. Hij werd vastgehouden en aan de politie overgedragen.
In de zak van de man werd een telefoon aangetroffen die hij uit de auto had gestolen. In de omgeving waren meerdere autos opengebroken.

Auto-inbreker in rolstoel

UTRECHT Een 28-jarige Utrecht werd zaterdagsvond rond kwart voor zeven aangehouden door personeel van een beveiligingsdienst omdat hij aan het inbreken was. De man die zich in een rolstoel verplaatst werd in een parkeergarage aan het Jaarbeursplein betrapt op het inbreken in autos.
Op het moment dat de bewakers de man wilde inrekenen begon hij te dreigen met een schroevendraaier. De inbreker die geen onbekende is van de politie, werd ingesloten op het politiebureau.